• Kim Kruit

1 leven, 1 lichaam

Mama zoekt balans, energie en fitheid. Ziehier mijn personal trainer: Barbara. De motivator, de realist, de beul. Ik vind het geweldig!


35

Vandaag ben ik 35 jaar geworden. Voor mij zijn verjaardagen een moment voor bezinning en nieuwe doelen. Wat heb ik het afgelopen jaar gedaan? Ben ik waar ik wil zijn? En doe ik de goede dingen om te zorgen dat ik kom waar ik zou willen zijn?


Laatst schreef ik over mijn lichaam na mijn zwangerschap, maar eigenlijk gaat het veel verder dan dat. Ik heb een dochter waar ik verantwoordelijk voor ben. Waar ik van hou. Waar ik een goed voorbeeld aan wil geven. Het werd tijd voor een beetje meer me-time. Dus begon vandaag mijn eerste work-out.


Leefstijlcoach

Ik probeer anderen te motiveren en te inspireren. Dit doe ik onder andere als coach en door het schrijven van deze blogs. Vorig jaar rondde ik de opleiding leefstijlcoach af en daarnaast ben ik een tijd actief geweest als sportzorgmasseur. Je zou verwachten dat ik alle tools in huis heb om mijzelf optimaal te kunnen begeleiden. Ik ben niet bang om te zeggen dat ook ik af en toe een steuntje in de rug nodig heb. Iemand die mij weer even in het juiste spoor brengt. Die de passie voor gezond eten en sporten weer aanwakkert. Iemand die mij motiveert en inspireert. Ik denk dat Barbara op het juiste moment in mijn leven is gekomen. Zelf moeder van drie dochters weet ze als geen ander de uitdagingen die het moederschap met zich meebrengt. Een vrouw die aan den lijve ondervindt hoe een vrouwenlichaam in elkaar steekt. Iemand die mij begrijpt.


Bietenhoofd

Mijn hoofd krijgt net weer de normale kleur. De eerste trainingssessie zit erop en het voelde zelfs een beetje als vanouds. Mijn grootste probleem is niet zozeer mijn buik, zwabberende armen of het getalletje op de weegschaal. Het is mijn hoofd. Beginnen op stand -10. Weten wat ik heb gekund en weten hoelang de weg is om weer in de richting te komen van wat het ooit was. Acceptatie. Dat is mijn grootste uitdaging. De eerste stap is gezet. Ik kan niet wachten op de spierpijn morgen. Mijn doel? Ik wil een mama zijn waar Noa trots op is. Een actieve mama die leuke dingen onderneemt met haar dochter. Die niet te moe is om te spelen. Die laat zien waar het echt om draait.


Bless you

We wonen in een fantastisch mooi land. Niet perfect, maar vol mogelijkheden. Eén van de rijkste landen op deze aardbol. We kunnen kopen wat we willen, maar wat je niet kunt kopen is tijd en geluk. Wat ik wel kan doen is preventief investeren in mijn lijf, mijn gezondheid. Ik kan gezond eten, mijn lichaam voeden. Ik kan bewegen en mijn lichaam uitdagen. Ik kan mindfull genieten van de mooie momenten die mij worden gegeven. Daarom kies ik voor een personal trainer. Ja, het kost wat, maar wat levert het op? Voor mij veel meer dan een snelle auto, een stoere motor, een nieuw servies, een kast vol kleding of een huis vol spullen.

Namelijk energie, fitheid en zelfvertrouwen. Hoeveel verjaardagen ik nog mag vieren kan ik niet voorspellen. Daar zit ook een stukje geluk in, maar de tijd die we hebben zouden we ten volle moeten benutten met belangrijke dingen. Met ervaringen, liefde en dankbaarheid.


Heb je zelf leuke anekdotes of vragen? Ik lees ze met plezier.


Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

28 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

De Herfstdraad 14

3823 CS Amersfoort ​

Tel: +316 51 84 69 09​

info@lifestyle-lagom.com

  • Facebook - Black Circle
  • Black Instagram Icon

© 2021 by Lagom Lifestyle