• Kim Kruit

10 leefstijlacties om direct mee te beginnen

Bijgewerkt op: aug 9

Je gezondheid verbeteren moeilijk? Nee, hoor. Deze acties kun je direct starten zonder moeite.


1. Drink water

Neem een (herbruikbaar) flesje water mee en drink water. Zet een kan water op tafel met schone glaasjes en drink water. Water zuivert je lijf, je krijgt er meer energie van én er zitten geen calorieën in.


2. Neem de fiets

Laat de auto staan en neem de fiets in ieder geval binnen de 5 km. Dat kun je best. Frisse lucht, gratis beweging én beter voor het milieu en je portemonnee.


3. Wees dankbaar

Pak nu een pen en papier en schrijf minstens 5 dingen op waarvoor je dankbaar bent. Wanneer je ziet hoeveel je al hebt, heb je minder nodig en dat voelt goed!


4. Ga op tijd naar bed

Elke avond lekker op tijd je bed in doet wonderen! De nachtrust is hét moment om te herstellen. Zorg dat je het goed doet en zorg voor een lekker donkere en koele kamer.


5. Sta op tijd op

Elke ochtend een half uurtje eerder opstaan (als je er toch op tijd in bent gegaan is dat geen probleem) en wordt rustig wakker. Neem een kopje koffie en geniet even van de rust voor de drukke dag begint.


6. Ga de natuur in

“Iedereen is een buitenmens”, ken je die reclame? Het is waar. Mensen zijn niet bedoeld om binnen te zitten. Ga naar buiten! Zonlicht geeft vitamine, frisse buitenlucht verademt, beweging geeft energie en de natuur geeft rust. Geen therapeut meer nodig 😉


7. Lach

Recht je rug, zet je handen op je heupen en lach! Deze powerhouding geeft direct een goed gevoel, dus waar wacht je nog op?


8. Ga staan.

Zitten is het nieuwe roken. Ga staan! Een telefoontje plegen kan ook staand of lopend, net als de meeste overleggen. Kijk eens hoe vaak je iets staand kunt doen in plaats van direct neer te ploffen.


9. Plan iets leuks

Of je nu een vakantie inplant, een gezellig etentje met een vriendin of een heerlijke massage boekt. Plan iets leuks. Het is goed voor je wanneer je zicht hebt op iets leuks.


10. Schrijf

Het liefst met pen en papier want dat vertraagt je gedachten, maar schrijf alles van je af. Het schept perspectief en laat zien dat de problemen in je hoofd soms groter zijn dan ze lijken. Uit je hoofd en op papier!


Bedankt voor het lezen. Ik hoor graag wat je ervan vond.


Abonneer je op de nieuwsbrief en lees als eerste de nieuwste mama-verhalen.


Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

30 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven