• Kim Kruit

7 tips voor een handige commode indeling

Bijgewerkt: jan 27

Dat ik van een opgeruimd huis hou is voor niemand meer een verassing. In de voorbereidingen op de komst van Noa dacht ik de commode kundig te hebben ingericht. Toch kreeg ik nog een paar hele goede tips van de kraamhulp die ik met jullie wil delen.


Tip 1: Licht

Om verliefd op te worden, al die verschillende kinderlampjes. De keuze is reuze. Waar doe je goed aan? Heel handig is een dimlicht op de commode. Om je baby een goed dag- en nachtritme aan te wennen is het belangrijk om duidelijke verschillen te hebben. Overdag is het licht en ’s nachts is het donker. Zeker in het begin zijn de nachtelijke verschoningen onoverkoombaar. Door zacht licht te gebruiken creëer je rust en kun je toch nog zien waar alle poep zit.


Tip 2: kleertjes

Alle kleertjes had ik leuk in de grote kast gedaan zoals wij zelf ook onze kleren hebben. Helemaal gesorteerd op maat en de jurkjes opgehangen aan de stang. Maar hoe kom je bij nieuwe kleertjes als je baby op de commode ligt? Nooit bij stil gestaan. Je baby alleen op de commode laten liggen is levensgevaarlijk en met een blote baby heen en weer lopen is vragen om een plas-ongeluk. De kleertjes dus binnen handbereik! Bij ons liggen ze in de bovenste lade. Gesorteerd natuurlijk.


Tip 3: (Wasbare) luiers

De middelste lade is helemaal gereserveerd voor de luiers. Bij ons betekent dat wasbare luiers met over-broekjes, billendoekjes, hydrofiele doeken, extra inleggers, romperverlengers, kokosolie & zalfjes. Alles voor schone en zachte billetjes.


Tip 4: EHBO

Ik heb in de bovenste lade een hoekje gecreëerd voor de eerste hulp. Vaak genoeg hebben we Noa ’s nachts met koorts in bed aangetroffen. Dat is al vervelend genoeg. Je wil dan niet nog moeten zoeken naar een thermometer en pijnstillers. Naast een thermometer en medicatie staat er een flesje handen desinfecteer, een flesje dentinox (tandjes), zalf, wattenstaafjes, anti-mug stickers en een nagelschaarsetje. Alles bij elkaar.


Tip 5: Bad

Direct uit bad op de commode. Handig als je een föhn en handdoeken binnen handbereik hebt. Bij ons liggen ze in de onderste lade samen met de overtrekken voor het aankleedkussen. De onderste lade deel je in met dingen die je niet dagelijks gebruikt maar wel regelmatig.


Tip 6: Spiegel

Aankleden is voor die kleintjes altijd een gedoe. Wij hebben een spiegel op de commode tussen de wand en het aankleedkussen. Zo is Noa afgeleid terwijl wij haar verschonen en aankleden. Baby’s leren ook een hoop door zichzelf te bewonderen.


Tips 7: Anti-slip

De laatste hele handige tip komt uit de periode toen ik nog op het kinderdagverblijf werkte. Plaats een anti-slip matje onder het verschoonkussen. Kindjes worden steeds beweeglijker en het verschoonkussen glijdt makkelijk weg op een gladde ondergrond. Je kunt de anti-slip matjes heel makkelijk op maat knippen.


Heb je zelf leuke anekdotes of extra tips? Laat van je horen. Ik lees ze met plezier.


Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

44 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven