• Kim Kruit

7 verschillen tussen een dieet en een gezonde leefstijl?

Veel mensen denken bij het verbeteren van hun leefstijl aan “diëten” en “moeten”. Dat is niet helemaal terecht en ik leg uit waarom.


1. Een gezonde leefstijl is niet duur

Na je bevalling weer terug in shape komen? Er bestaan honderden diëten waaruit je kunt kiezen. Elk dieet heeft zijn eigen methode en producten. En die producten zijn duur!

Een gezonde leefstijl behalen draait niet om bepaalde producten. Het gaat erom wat je doet én je gezonde producten haal je uit je eigen supermarkt. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.


2. Een gezonde leefstijl is persoonlijk

Een voorgeschreven dieet bepaald wat je moet doen en eten. Bij een leefstijl verandering bepaal je zelf wat je wilt aanpakken en eten. Het is dus heel persoonlijk en dat werkt uiteindelijk veel motiverender.


3. Een gezonde leefstijl is een totaal pakket

Bij een dieet draait het vaak alleen om voeding. Bij een gezonde leefstijl draait het om alle facetten in je leven:

  • Voeding

  • Beweging

  • Mindset

  • Ontspanning

  • Zingeving

  • Relaties


4. Bij een gezonde leefstijl vier je andere successen

Bij het werken aan een gezondere leefstijl draait het niet (enkel) om het cijfertje op de weegschaal. Je viert je gezondheid! Je viert dat je minder pijntjes hebt. Je viert dat je lekkerder in je vel zit. Je viert dat je meer energie hebt. Je viert dat je goed bezig bent.


5. Een gezonde leefstijl is geleidelijk

Een dieet is vaak radicaal. Je dient je hele gebruikelijke leven om 180 graden om te draaien. Successen creëer je door kleine stapjes te zetten. Te beginnen met de trap te nemen in plaats van de lift en een stuk fruit te eten in plaats van die gevulde koek. Al die kleine stapjes zijn makkelijkere vol te houden en al die kleine stapjes bij elkaar maken een groot verschil.


6. Een gezonde leefstijl is voor het leven

Een dieet is maar voor even. Een gezonde leefstijl voor het leven. Geen crash dieet van 4 weken, maar een levensstijl hanteren die persoonlijk is en werkt voor de rest van jouw leven.


7. Bij een gezonde leefstijl verandering moet niks

Bij een dieet moet je heel veel dingen en nog veel meer dingen mag je niet. Een gezondere leefstijl past zich aan. Ja, je mag nog steeds een ijsje eten of een koekje bij de koffie. Het draait om balans en het totaal plaatje. Dus vergeet dat je nooit meer chips mag eten. Niks moet. Jij bepaalt!


Bedankt voor het lezen. Ik hoor graag wat je ervan vond.


Abonneer je op de nieuwsbrief en lees als eerste de nieuwste verhalen.


Lagom lifestyle biedt verschillende (online) coaching sessies. Kijk op de website voor meer informatie of neem vrijblijvend contact op.


Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.


12 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven