• Kim Kruit

9 items die niet meer zijn weg te denken

Bijgewerkt: jan 27

Wanneer je in verwachting bent krijg je te maken met hét befaamde babyuitzet lijstje. De volgende 9 items stonden daar echter niet op en daarom deel ik ze graag. Voor ons zijn ze niet meer weg te denken.


(Pssst, ik heb geen aandelen of dergelijke in deze producten. Ik vind ze gewoon echt super.)


1. Knuffelspeen

Ken je die nachten? Valt je baby bijna in slaap valt de speen uit. Huilen! In het donker al tastend de speen zoeken, weer teruggeven en paar minuten later herhaalt het hele tafereel zich. Gek werd ik ervan.


Tot ik in een vlog een speen met knuffel zag. Waar de rest van de vlog over ging weet ik niet meer. Ik wist alleen dat ik die speen moest hebben. Beetje zoeken op internet en tádá!


MijnNami is een Nederlands merk. De spenen zijn hypoallergeen en eco-vriendelijk. Uiteindelijk is het knuffelkonijn voor mij het meest duurzaam omdat je de speen kunt verwisselen.


Ideaal! Na een beetje oefenen kan Noa nu zelf haar speen terugvinden. De nachten zijn er in ieder geval een stuk rustiger op geworden. Inmiddels hebben we de speen ook al aan een papa-to-be cadeau gegeven.


2. De 4-seizoenen slaapzak

Dat gedoe met die dekens was ik zat. Noa lag telkens bloot. Ik kocht bij de Ikea twee slaapzakken en daar was ze zo uitgegroeid. Kon dat niet duurzamer?


Na een beetje zoeken op internet kwam ik al snel de 4 seizoenen slaapzakken van Puckababy tegen. Ook een Nederlands design en ze gaan vanaf 6 maanden tot 2,5 jaar mee. Top! De slaapzakken zijn best prijzig. Eerst maar eens 1 besteld om uit te proberen. Nu paste onze petit bébé natuurlijk met 6 maanden nog niet in de slaapzak, maar inmiddels wel en we zijn er erg blij mee! Toen Puckababy met een Nijntje editie kwam was de tweede zo aangeschaft. 1 slaapzak om te gebruiken en 1 als reserve bij eventuele ongelukjes. Die gebeuren nu eenmaal regelmatig met een baby.
3. Schommelstoel

Toen een van mijn nichtjes geboren werd had mijn tante een schommelstoel in de babykamer staan. Dat beeld heeft blijkbaar veel indruk op mij gemaakt want een schommelstoel stond bovenaan mijn wensenlijstje voor de kinderkamer. Wat ben ik blij met onze schommelstoel. Vooral in de nachten. Relaxed Noa in slaap wiegen. Mijn rug is mij dankbaar. Daarnaast misstaat hij ook niet in de woonkamer. Tijdens mijn zwangerschap heerlijk van kunnen genieten.


4. Billendoekjes

Laatst kwam het RIVM met een site om te checken wat voor middelen er in billendoekjes zitten. Van dat alles hebben wij geen last want wij gebruiken Billiesdoekjes van Kaatje Katoen. Ze zijn wasbaar en we gebruiken ze enkel met water. Je kunt er ook nog olie bij gebruiken maar dat vinden wij niet nodig. Wij vinden ze zelfs beter schoonmaken dan de wegwerpdoekjes. Daarnaast gaan ze makkelijker uit het doosje. Alleen voor onderweg en op vakantie gebruiken wij wegwerp voor het gemak, maar ik denk er steeds vaker over om ook voor onderweg deze doekjes mee te nemen. Ze hebben namelijk speciale wetbags voor onderweg.


5. Mai Tai

Wij hebben geen draagdoek of een draagzak, wij hebben een Mai Tai. In het begin liep ik continu met Noa in mijn armen. Ik kwam nergens meer aan toe. Een draagdoek stond al op mijn wensenlijstje maar in de winkel hadden ze geadviseerd te wachten met het kopen tot de baby er is. Wanneer je kindje er is kun je veel beter voelen wat het prettigst dragen is. Goed advies!


Er bestaat zoiets als een draagconsulent. De draagconsulent legt uit, doet voor en laat verschillende vormen van dragen ervaren. Omdat de daagconsulent niet op de CP (Centering Pregnancy) groep kwam opdagen, hebben we er zelf een uitgenodigd voor thuis. Ik wilde namelijk graag een doek en Bart vooral iets wat erg praktisch en handelbaar is. Hanneke van Het Torenkamertje uit Nijkerk heeft rustig de tijd genomen om alles goed uit te leggen. We hebben het gehad over ergonomisch dragen en ze heeft ons verschillende producten laten proberen. Uiteindelijk kwamen we uit op een compromis, namelijk de Mai Tai. Deze zit tussen een draagdoek en een draagzak in. Heel handig en duurzaam. Ik had mijn handen weer vrij en inmiddels kan Noa met de Mai Tai op de rug gedragen worden. Wij kunnen niet meer zonder.


6. Wasbare luiers

Voor Noa geboren werd wist ik dat ik graag wasbare luiers wilde gebruiken. Het scheelt kilo’s afval, geld, chemische stoffen en je kindje zou er ook eerder zindelijk van worden. Ook hiervoor heb ik een consulent geraadpleegd van Kaatje Katoen. Na wat onderzoek wist ik wel wat ik wilde hebben, maar soms wil je het product even voelen, ervaringen horen en je laatste vragen live stellen. Na het consult heb ik direct een voordeelpakket gekocht met Bamboozle luiers, Peenut overbroekjes en luier-inlegdoekjes. Extra nog een paar romperverlengers en een paar inleggers voor de nachten. Ik word helemaal vrolijk van al die kleurtjes.


Wij zijn ondertussen helemaal over op de wasbare luiers. Het duurde even voor onze petit bébé er goed inpaste. Het is even wennen, maar we zitten er nu helemaal in. Ze stinken veel minder en het is een prettig idee dat er geen chemische stoffen in de luiers zit. Ook dat we nu minder afval produceren voelt een stuk fijner.


7. Siliconen diepvries bakjes met deksel

Hoe simpel kan het zijn. Ik heb bij Green Jump twee siliconen (anti plastic soep) diepvriesbakjes met deksel gekocht voor het invriezen van de hapjes voor Noa. Ik maak liever de hapjes zelf. Vers, gezond en ik weet precies wat erin zit. Eén bakje is voor het fruit en de andere voor de groentehapjes.


8. Kokosolie

Nooit meer zonder kokosolie! Ik gebruik het voor in het badje, de billetjes, droge plekjes, babymassage en om Noa’s wilde haarbos in bedwang te houden. Dat scheelt een hoop producten! Puur natuur, makkelijk en goedkoop.


9. Co-sleeper

Het voelt voor mij natuurlijker om Noa dicht bij mij te houden. De co-sleeper had ik eerder op Pinterest voorbij zien komen. “Als ik ooit een baby krijg wil ik dat ook.”


Ideaal! Als ze huilt ben ik er direct bij om haar te troosten. Ik hoef mijn bed niet uit om borstvoeding te geven of om te checken “of ze het nog wel doet”.


Ze is ondertussen uit de originele co-sleeper gegroeid en nu hebben we van een Ikea ledikant een co-sleeper gemaakt. Zolang Noa ’s nachts nog behoefte heeft aan borstvoeding blijft ze lekker naast ons slapen. Gemak dient de mens. Het is ook nog eens heel gezellig wakker worden ’s morgens.Heb je zelf leuke anekdotes? Laat vooral van je horen. Ik lees ze met plezier.

Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

60 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

De Herfstdraad 14

3823 CS Amersfoort ​

Tel: +316 51 84 69 09​

info@lifestyle-lagom.com

  • Facebook - Black Circle
  • Black Instagram Icon

© 2021 by Lagom Lifestyle