• Kim Kruit

Eén


Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik stond te zuchten, te puffen en te steunen. 32 uur later was daar onze lieve Noa en nu is ze bijna baby af. Wat is dat jaar ongelofelijk snel gegaan.


Even terug

Ik moet er niet te lang bij stilstaan. Het doet mij wel wat. Zo’n eerste jaar is best een dingetje. Zoveel om op terug te kijken. Ik heb nu al momenten dat ik even terug zou willen. Bijvoorbeeld naar de kraamweek. Dat was zo’n mooie en fijne tijd. En wat was Noa klein en hulpeloos. Even terug om nog even te voelen hoe het was, want onze kleine dame kruipt er al aardig op los. Staat liever dan dat ze zit en zal binnenkort haar eerste losse stappen zetten. Dag klein baby’tje en hallo dreumes!


De pijn van de bevalling vergeet je. Dat is echt zo en maar goed ook. Ik kijk met zoveel liefde en blijdschap terug dat ik naast de pijn ook het gevoel van de moeilijke momenten grotendeels ben vergeten. Ik weet wel dat ze er waren, maar was het allemaal nu echt zo erg? Ik weet ze nog wel. De buikkrampjes, doorkomende tandjes, slapeloze nachten, huilen zonder echt aanwijsbare reden. Ze hoorden er allemaal bij en het is het allemaal waard.


Eerste keer

De eerste lach, het eerste flesje, hapje, voor het eerst omrollen, zitten, kruipen, opstaan, zwaaien. Het eerste woordje, tandje. De eerste prik, doktersbezoek, knipbeurt, Kerst, Pasen en Oud en Nieuw. De eerste Moederdag en Vaderdag. De eerste vakantie, dierentuin, fiets- en autoritje. De overgang van wieg naar ledikant en buggy. Ik weet ze nog allemaal want je kijkt uit naar de volgende eerste keer. Ik kan niet wachten tot ze haar eerste zelfstandige stapjes zet. Bij elke eerste keer is er ook een beetje afscheid. Ik denk vaak: “Ga maar niet te snel. Blijf nog maar lekker lang klein.” Ik las een quote dat je kind zien opgroeien het meest fantastische en het meest erge is wat je kan overkomen. Dat zie ik nu als geen ander. Ik ben super trots als ik zie wat voor ontwikkeling Noa heeft doorgemaakt het afgelopen jaar. Wat hebben wij toch een knap kind, maar soms wil je even een pauze knop indrukken. Even extra genieten voordat het leven weer door raast.


Moederinstincten

Ik ben overweldigd door moedergevoelens. Ik wist niet dat deze zo heftig konden zijn, althans niet bij mij. Ik kom vrij stoer over, toch heb ik maar een heel klein hartje. Zeker als het aankomt op Noa. Intens verliefd en waakzaam (lees: “Kom niet aan m’n kind want ik vermoord je!”). Heftig en bijzonder mooi. Ik had niet gedacht dat een kind zoiets ingewikkelds moois kon brengen.


Verjaardag

Ik zal er toch echt aan moeten geloven. Mijn kleine baby wordt zondag 1 jaar. Het wordt een groot feest. Ik vind dat je verjaardagen niet zomaar voorbij kan laten gaan. Helaas weet ik als geen ander dat het geen gegeven is dat je ouder wordt. Het is een cadeau op zich en dat moet je koesteren en vieren samen met de mensen waarvan je houdt. Dus alles erop en eraan. Er komt een smashcake (meptaart) en we hebben uitnodigingen laten maken en verstuurd. Ik heb de slingers, cadeaus en versieringen al klaarliggen. Kom maar op één. Kom maar door kleine dreumes. Laten we nog een jaar intens gaan genieten!


Heb je zelf leuke anekdotes? Laat van je horen. Ik lees ze met plezier.


Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

25 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven