• Kim Kruit

Als papa er niet is

Bijgewerkt op: 4 jan 2020

Als papa er niet is dansen moeder en dochter op tafel. Dat is niet helemaal waar.


Zakelijke uitje

Bart heeft eens in het jaar het befaamde Zanders uitje. Een uitje waarbij ze zich op vrijdagochtend ergens moeten verzamelen om dan te horen krijgen waar ze naar toe gaan dat weekend. (Ja, zo leuk is dit bedrijf!)

Dit jaar was het Barcelona. Ik kan mij ergere plekken voorstellen. Dit betekende wel dat ik voor het eerst een paar dagen achter elkaar alleen was met Noa.


Is het al weekend?

Na een week met Noa ben ik altijd blij dat het weekend is. Het is voor mij dan ook echt weekend, want ik kan Noa met sommige zorgen even overdragen aan papa. Dan kan ik zelf ook even opladen. Je weet pas hoeveel iemand doet als diegene er niet is.

Zaterdagnacht gaf mijn rug het op. Ik werd wakker met een stijf gevoel tussen mijn schouderbladen. Noa weegt ondertussen bijna 8 kilo. Dat compacte kindje gaat op een gegeven moment toch wel doorwegen. Wat was ik blij met mijn massagekussen. Als Noa lag te slapen kon ik mijn rug even wat ontspannen, want ik kon papa niet vragen om even mijn schouders te masseren.


Militair regime

Ik ben echt voorstander van de drie R’s: rust, reinheid en regelmaat. Die heb ik er dit weekend even goed in geknald. Papa is er toch niet dus kan ik even met ferme hand de boel gladtrekken. We hadden er allebei veel profijt van. Noa wist precies wat er ging gebeuren. Op de derde dag wist ik niet wat mij overkwam. Toen het tijd was voor een “tukkie”, ging Noa zonder morren haar slaapzakje in. Ik gaf haar een kus en legde haar in bed. Ze draaide zich om en ging slapen. Ik stond perplex. En je snapt dat mama er niet meer intrapt als ze weer begint te huilen!

Noa merkte toch dat het anders was omdat papa niet thuiskwam en dat was toch wel een beetje vreemd. Na de tweede dag vond ze het ook wel lang genoeg duren: “Baba papa paba?”


Papa is weer thuis

Zondagavond was papa weer thuis. Het hele gezin weer compleet. Fijn! Ik heb het liefst de hele kudde om mij heen. Noa lag al lekker te slapen en papa wilde natuurlijk eigenlijk even gaan kijken, maar dat strakke ritme is niet voor niets geweest dus papa moest maar even geduld hebben.

Maandagochtend weer met z’n allen in het grote bed wakker geworden met een kopje koffie. Wat was Noa blij om papa weer te zien (en vice versa!!). Zo zie je dat ze echt heel goed door heeft wie iedereen is. Helaas moest papa direct weer gaan werken en begint de wekelijkse cyclus van voor af aan. Ach, voor je het weet is het weer weekend.


Respect

Na dit intensive weekend heb ik nog meer respect gekregen voor alle alleenstaande ouders. Niets anders dan lof voor deze power papa’s en mama’s.

Daarnaast ben ik ook weer erg dankbaar voor mijn man en onze lieve papa. Klagen is altijd makkelijker. Ik ben me weer bewust dat ik verwend ben met een man die mij naast zijn werk ook nog helpt in het huishouden.


Zonder papa moest ik:


· Twee wassen per dag draaien

· Alle was zelf ophangen

· Alle was zelf vouwen en opruimen

· Niet alleen koken maar ook alle afwas zelf doen

· Vaatwasser in & uitruimen

· Stofzuigen (doet Bart normaal)

· Dweilen

· Alle boodschappen alleen doen

· Grasmaaien & planten water geven

· Alle luiers verschonen

· Noa zelf naar bed brengen

· Noa zelf in bad doen, afdrogen, masseren & aankleden

· Alle verzorging van Noa

· Alle hapjes van Noa

· Dealen met alle huilbuien van Noa

· Vuilniszakken verwisselen

· Alles alleen opruimen

· Snel tussendoor douchen

· Katten eten geven

· Mijn eigen rug masseren


Heb je zelf leuke anekdotes? Ik lees ze met plezier.

Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

26 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven