• Kim Kruit

Baby´s eerste vakantie + checklist

Bijgewerkt: 23 aug 2019


En dan komt daar de eerste vakantie samen. Wat neem je mee? Waar ga je heen? Zal het allemaal wel in de auto passen? En wat als de baby er anders over denkt dan papa en mama?


Locatie locatie locatie

Ik wist precies wat ik wilde. Voor de eerste vakantie ervaring als nieuw blakend gezin naar een vertrouwde plek. Voor mij is dat een heel klein plaatsje in Duitsland genaamd Lütz. Het dorpje telt iets meer dan 340 inwoners en ligt in een dal tussen een paar prachtige heuvels vlakbij de Moezel. Ik vind het er fantastisch.

Hotel Sonnenblick geeft een gevoel van thuiskomen. Een aantal jaren geleden hebben we er een kamer geboekt op advies van een collega van Bart. In die tijd zat ik niet goed in mijn vel en ik vond er mijn rust en plezier weer terug. Even helemaal weg op nog geen 3,5 uur rijden van huis.

Inmiddels hebben we er meerdere motorvakanties beleefd (Lees: Hotel Sonnenblick is een motorhotel), oud en nieuw gevierd en was het de locatie voor ons trouwfeest. De perfectie locatie dus.


O jee, het past niet.

Wat neem je mee aan spullen voor een baby van nog net geen 8 maanden oud. Antwoord: een heleboel! Ik wilde niet mijn hele huisraad meenemen, maar ik wilde het ons ook zo makkelijk en vertrouwd mogelijk maken. Ik ben kritisch gaan kijken naar wat er écht mee moest en wat ik graag wilde dat er mee ging.

Bart heeft gelukkig van een collega een dakkoffer mogen lenen. Zonder die dakkoffer hadden we het niet gered ben ik bang. Ik heb onze checklist toegevoegd. Ga je nog op vakantie? Haal er je inspiratie uit.


De reis

Mijn moeder zegt altijd: “Wanneer je de deur uit bent, ben je op vakantie.” Een hele wijze mantra. Geniet van elk moment, ook van de reis. Toch is het een hele trip voor zo’n kleintje en als Noa het niet naar haar zin heeft, hebben haar ouders dat ook niet.

We hebben er gewoon een feestje van gemaakt. Regelmatig stoppen, beentjes strekken, liedjes zingen, speeltjes mee en af en toe een tukkie. Noa laten leiden en dat ging prima!


Routine

Om het voor Noa zo makkelijk mogelijk te maken, en dus ook voor ons, hield ik een zo strak mogelijke routine aan. Deze leek het meest op die van thuis. In de ochtend was het een vaste prik van opstaan, ontbijten, tukkie, fruithapje, verschonen en daarna de activiteit.

Einde van de middag weer op tijd terug in het hotel voor een prakje, douchen, papje en naar bed. Elke avond lag ze rond dezelfde tijd te slapen en de nachten gingen ook super. Op advies zoveel mogelijk van haar vertrouwde spulletjes meegenomen en ik geloof dat dit ook zijn vruchten heeft afgeworpen.


Super eerste vakantie

We hebben plaatsjes bezocht, we zijn naar een wildpark geweest, gefietst en vooral van elkaar genoten. Het was een super eerste vakantie ervaring. Een goede voorbereiding is het halve werk. Als enige hebben wij een echte kinderstoel gemist. Wij dachten dit wel af te kunnen met de Maxi Cosi maar dit was verre van ideaal omdat ze niet goed rechtop kon zitten. We hebben Noa met haar hapjes vastgehouden. Volgende keer gaat er een kinderstoel of een stoelverhoger mee.

Geniet van de planning, de reis en de bestemming. Wij plannen vast de volgende vakantie.


Heb je zelf leuke anekdotes? Laat vooral van je horen. Ik lees ze met plezier.

Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.14 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

De Herfstdraad 14

3823 CS Amersfoort ​

Tel: +316 51 84 69 09​

info@lifestyle-lagom.com

  • Facebook - Black Circle
  • Black Instagram Icon

© 2021 by Lagom Lifestyle