• Kim Kruit

Bijna 2 jaar

Bijgewerkt: jan 30

Noa wordt over twee weken alweer twee jaar. Als je twee jaar geleden over dit jaar had verteld had ik je nooit geloofd.


Geboortegeluk

Verjaardagen zijn er om te vieren. Vieren van een geboortegeluk. Wat waren wij in de wolken twee jaar geleden. Verjaardagen zorgen voor even terugkijken in het verleden en stilstaan bij wat we allemaal hebben meegemaakt. Wat heb ik een heimwee naar mijn zwangerschap, de geboorte en die eerste geweldige kraamweek. Ze waren fijn en het zijn mooie warme herinneringen. Wat hebben we een avonturen beleefd de twee jaar die erna kwamen. Vele mijlpalen overwonnen en we hebben er nog zoveel voor ons liggen.


Alle tijd

Naast terugblikken kijk ik ook vooruit. Over nog eens twee jaar gaat Noa naar de basisschool. WAT!?


Het komt binnen als ik erover nadenk. Wanneer je aan het begin staat van twee jaar lijkt het nog heel ver weg, maar als je aan het eind van deze twee jaar staat zijn ze voorbijgevlogen. Wat is de tijd een raar iets. Je kunt erg naar iets toeleven en volop genieten als het moment daar is, als je niet vergeet om af en toe stil te staan. En wanneer het moment voorbij is wil je graag weer terug en vraag je je af waar de tijd is gebleven.


Ik moet er nog niet aan denken, aan die eerste schooldag. Laten we nog maar genieten van die momenten dat we samen zijn.


Heerlijk kind

Ik denk dat iedere ouder het zegt over zijn/haar kind. Noa is echt een heerlijk kind. Ze is alweer zo veranderd het afgelopen jaar. Ze is ondeugender dan ooit. Die ondeugendheid straalde als baby al in haar ogen. Haar haren vallen ondertussen over haar schouders en ze is gek op kleuren en boekjes lezen. Oh ja, en “tévuh” (tv) kijken natuurlijk. Ik wilde haar niet te veel voor het beeldscherm, maar als ze alle danspasjes van Zappelin probeert na te doen dan smelt je toch.


Noa is een kroelert en soms krijg ik hele dierbare, spontane kusjes van haar. Of slaat ze haar kleine armpjes om mijn nek. Wat een fijn en puur gevoel is dat! Mijn hart maakt dan telkens een klein sprongetje. Hoe kan het dat ik nog meer van je ga houden dan ik al deed?


Ze ontdekt de wereld op haar eigen manier. Ze zal niet snel iets doen waar ze niet zeker van is. Ze babbelt erop los en wij verbazen ons soms over wat ze allemaal al kan zeggen. Ze loopt, rent en danst, maar is voorzichtig met klimmen. Ze is temperamentvol met een sterke eigen wil. Van wie zou ze dat nu hebben? En ze slaapt, oh heerlijk ze slaapt!


COVID-19

En natuurlijk was het een heel raar jaar. Een jaar met een vreemd virus waardoor onze wereld kleiner bleef dan ik wilde. Ik had veel angst. Angst voor het onbekende. Angst om wat er zou gebeuren. Ik was bang dat ik je niet de wereld kon geven die ik voor ogen had. Langere tijd geen andere kindjes om je heen of innige knuffels van je opa’s en oma’s. Wat zou dat hebben gedaan met je ontwikkeling? Ik was bewust dat ik deze angsten had en wilde niet dat Noa deze mee zou krijgen, maar al haar antennes staan wagenwijd open. Ik zou naïef zijn om te denken dat ze niks gemerkt heeft.

Van de een op de andere dag geen sportschool met kidsclub meer. Geen zwemmen of dreumesgym meer. Geen opa en oma die op bezoek kwamen, maar die we via een beeldscherm zagen. En handen wassen. Heel vaak onze handen wassen. Dat zit er nu helemaal ingebakken bij Noa.


Het verjaardagsfeest wordt kleiner dan ik Noa had willen geven. Ik bestelde enthousiast een taart met drie lagen. Door de vele afzeggingen werd het een taart met twee lagen en door de laatste RIVM-maatregelen wordt het uiteindelijk een taart van één laag. Ik had Noa weer net zo’n feest als vorig jaar willen geven, met veel gezellige mensen om mee te spelen en te kletsen. Lekkere dingen eten en drinken en veel cadeaus. Hoe dan ook maken we er een knalfuif van, want een feestje maak je zelf.


Ik hoop dat het komende jaar iets leuker wordt. In ieder geval weer iets normaler. Mijn normaler, want voor Noa is dit de realiteit. Ze is niet anders gewend.


Komend jaar

Het wordt wel weer een spannend jaar, want we gaan verhuizen en de peuterspeelzaal zit eraan te komen. Ik hoop dat we je wat meer van deze mooie wereld kunnen laten zien, maar ik hoop vooral dat we het komende jaar weer vele mooie herinneringen mogen maken. Een jaar lijkt nog ver, maar is zo voorbij.


Bedankt voor het lezen.

Laat mij vooral weten wat je ervan vond.


Abonneer je op de nieuwsbrief en lees als eerste de nieuwste mama-verhalen.


Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

45 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

De Herfstdraad 14

3823 CS Amersfoort ​

Tel: +316 51 84 69 09​

info@lifestyle-lagom.com

  • Facebook - Black Circle
  • Black Instagram Icon

© 2021 by Lagom Lifestyle