• Kim Kruit

De eerste kinderziekte


Nou eigenlijk heet het de zesde ziekte, maar voor Noa was het haar eerste echte kinderziekte. En die zijn toch net iets anders dan een verkoudheidje.


Klaar voor de start

Het begon vrij onschuldig met een enorme loopneus. Nog geen vuiltje aan de lucht. Ik hoopte van harte dat het bij een loopneus zou blijven want we waren net een week begonnen met een nieuw ritme. Wennen op de Kidsclub van de sportschool ging heel goed, ik had net mijn eerste personal training achter de rug en stond klaar om te gaan. Helaas bleek een hardnekkig virus roet in het eten te gooien.


Tweede symptoom

Dinsdag toch mijn tweede training gehad wat super goed ging ondanks dat Noa niet lekker was en mij had aangestoken. Ik liep al twee dagen op paracetamol maar dat mocht de pret niet drukken. Ik had mij erger gevoeld en al het begin is moeilijk. Je brengt met trainen ook een aanslag op je immuunsysteem en eigenlijk was het een vrij bekend fenomeen. Telkens als ik weer het sporten ga oppakken word ik eerst ziek. Alsof mij lichaam eerst moet resetten. Niks aan de hand.


Koorts

Toen was het donderdag en kreeg Noa koorts. Dat voel je direct. Het is een totaal andere warmte. Ondertussen ging ik bijna dood van de spierpijn. Ik kon niet meer normaal lopen, zitten of liggen. Dit was toch zeker niet de bedoeling. Ik heb mijn personal trainer direct op de hoogte gebracht. Zoals bekend weet je niet zeker of het van de training komt, van het virus of een combinatie van beide. Waarschijnlijk het laatste. Achteraf gezien hadden Noa en ik het beter al eerder rustiger aan kunnen doen, maar achteraf is een koe in zijn kont kijken. Je hebt er niets aan.


Totaal waardeloos

Vrijdag voelde ik mij totaal waardeloos. Noa wilde alleen maar bij haar mama hangen, wat heel begrijpelijk is als je ziek bent en je de wereld om je heen net een beetje begint te begrijpen. Ik kon geen kant op, ik had overal pijn. In mijn spieren, mijn keel, mijn neus, mijn hoofd. Kortom mijn hele lichaam. Ik baalde omdat mijn eerdere trainingen voor niets bleken te zijn. De gezonde leefstijl ging regelrecht met het regenwater de put in. Even naar buiten was ook geen optie omdat het heel de week al plensde. Daarnaast was Bart veel van huis deze week en als hij er was liep hij een beetje apathisch rond. Van enige positieve energie was niets te bekennen in huize Timmerman. Ik zat er dan ook even goed doorheen.


En ik kan alles heel goed beredeneren. Bart heeft het druk en wil ook iets voor zichzelf doen. Noa kan er niets aan doen dat ze ziek is en bij mij wil hangen. Net zomin als dat ik er niets aan kan doen dat ik ook ziek ben geworden. Het is nu eenmaal zo. Maar dit keer had ik er de kracht niet meer voor om nog enigszins mijn schouders eronder te zetten. Ik voelde mij alleen en ellendig. Het was allemaal totaal waardeloos (is nog een hele nette versie van hoe ik het daadwerkelijk heb geuit).


Vlekjes

Na het weekend was de koorts gelukkig weg. Op een beetje blaffen na, ging het met mij ook al een stuk beter. En weliswaar begon de zon te schijnen. Ja, ja. Alles gaat voorbij. Noa kreeg nog wel allemaal rode vlekjes. Ik heb toch maar even de huisarts gebeld. Noa was een stuk vrolijker maar vreemde vlekjes vertrouw ik niet. Wat blijkt: Noa had haar eerste kinderziekte gehad. De zesde ziekte.


Opwaarts

Ik ben blij dat deze anderhalve week voorbij is. We zitten weer in de lift. Het sporten gaat goed en Noa heeft het super naar haar zin op de Kidsclub. Mama blij, papa blij, Noa blij. Alles duurt maar even, maar als je er middenin zit is alles even te veel. Het is goed om dan even de boel de boel te laten en te zwelgen in zelfmedelijden. Dat heb je ook af en toe even nodig. De eerste ziekte vinken we af en ik hoop dat de volgende even op zich laat wachten.


Heb je zelf leuke anekdotes, tips of vragen? Ik lees ze met plezier.


Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

12 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven