• Kim Kruit

Een groep vol hormonen

Bij de verloskundige vroegen ze of ik mee wilde doen met de Centering Pregnancy groep. 10 bijeenkomsten van 2 uur met een groep zwangeren. Ik had in eerste instantie mijn twijfels.

Wat is het?

CP is een groep met zwangeren die rond dezelfde periode zijn uitgerekend. Eerst krijg je de algemene controles, zoals bloeddruk meten, wegen, het luisteren naar het hartje en de groei en de ligging van je baby. Daarna zijn er 10 verschillende bijeenkomsten met verschillende thema’s. Het is een vaste groep dames met dezelfde verloskundige.


Truttige moedertjes

Het aanbod klonk mij goed in de oren, alleen ik was heel bang dat ik terecht zou komen bij een groep truttige moedertjes. Die alles tot in de puntjes geregeld zouden hebben. Van die meisje-meisjes die altijd al graag moeder wilden worden. Daar zag ik mij niet echt tussen zitten.

Aan de andere kant kende ik nog niet veel mensen in Amersfoort en was het een leuke gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen. Dus schouders eronder en gaan.


Verschillende thema’s

Er zijn tien verschillende thema’s en ik heb ze op één na allemaal meegemaakt. Allereerst kreeg ik mijn zwangerschapsboek waarin ik het verloop van de zwangerschap kon bijhouden. Erg leuk om er later doorheen te bladeren.


De thema’s die besproken worden gaan over voeding, familie, de zwangerschap, de bevalling, borstvoeding, de leuke dingen en de ongemakkelijke dingen. Alles wat je maar kunt bedenken was bespreekbaar. De extra tijd die je krijgt met de verloskundige is erg prettig en ik kreeg steeds meer vertrouwen in mijzelf, de baby en mijn lichaam.


En papa? Daar was ook tijd voor. Er was een speciale bijeenkomst waarbij de mannen ook aanwezig mochten zijn. Ik heb dat als één van de leukste bijeenkomsten ervaren, omdat het heel duidelijk werd dat het niet alleen heel spannend was voor de vrouwen.


Bolle buiken tribe

Via whatsapp hadden we onderling contact en het was fijn om te weten dat er andere vrouwen waren die doormaakten wat ik doormaakte. De onzekerheden en de frustraties. We konden elkaar ondersteunen en opbeuren wanneer we het even moeilijk hadden. We hadden onze eigen bolle buiken tribe. Een kleine groep waar alles bespreekbaar was en niks te gek was.


Uiteindelijk was ik één van de laatste die mocht gaan bevallen. Sommige piepten een paar weken voor en andere waren later dan ze waren uitgerekend. Het deed mij goed de bevallingsverhalen te lezen en de kleintjes te mogen bewonderen. Ik zou snel aan de beurt zijn en als zij het konden, kon ik het ook.


Voor het leven

Net als met alle relaties in het leven verdwijnen sommigen en andere blijven. Ik heb hele leuke contacten overgehouden aan deze groep. We genieten nu nog steeds van elkaars kinderen. Hoe ze zich ontwikkelen en hoe ieder kindje anders is, maar ook de ervaringen die we nog steeds delen. Van slapeloze nachten, zieke kinderen en andere moeilijke ouder momenten. Het is fijn te weten dat je altijd terug kan vallen op die speciale groep vrouwen. Wij vrouwen hebben elkaar harder nodig dan we soms toe willen geven. Ik wil daarom iedere vrouw aanraden om mee te doen. Je haalt er uiteindelijk meer uit dan alleen maar informatie. Je maakt contacten voor het leven.


En die truttige moedertjes? Dat was een overdreven vooroordeel dat zo de prullenbak in kan. Het zijn stuk voor stuk stoere wijven. Ga er maar eens aan staan: een baby!


Bedankt voor het lezen.


Heb je zelf leuke anekdotes? Ik lees ze met plezier.

Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

27 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

De Herfstdraad 14

3823 CS Amersfoort ​

Tel: +316 51 84 69 09​

info@lifestyle-lagom.com

  • Facebook - Black Circle
  • Black Instagram Icon

© 2021 by Lagom Lifestyle