• Kim Kruit

Eerste hulp bij luieruitslag

Au, au, au. Hele kleine, maar hele rode billen. Noa heeft er gelukkig weinig last van. Ik denk dat dit mede komt door de wasbare luiers, maar het ene kind heeft er nu eenmaal vaker last van dan de andere. De enkele keer dat ze een flinke uitslag had hielpen deze tips.


1. Luiers

Door de stoffen van ontlasting en urine kan de huid rood en schraal worden. Daarnaast helpt het veelvuldig schoonwrijven met een doek ook niet mee en sommige luiers irriteren meer dan andere. Noa had na de vakantie last van luieruitslag. Ik vermoed dat dit komt omdat we op vakantie gebruik maken van wegwerpluiers. We hebben nu luiers vrij van parfum, lotion, latex en chloorbleekmiddelen en we hebben geen uitslag meer gehad.


2. Drooghouden

Bij een geïrriteerde huid is het belangrijk om het droog te houden. Een hydrofiele doek op de commode doet bij ons wonderen. Na het schoonmaken even droogdeppen voordat de luier weer aangaat.


3. Vaker verschonen

In plaats van de gebruikelijke vijf luierwissels op een dag deed ik er nu minimaal zeven. Die vervelende prikkende urine wil je gewoon niet te lang tegen het huidje aan hebben zitten.


4. Schoonhouden

Elke ochtend deed ik Noa even met haar billen in bad. Ze had immers de hele nacht in haar luier gelegen en even goed reinigen leek mij een fijn idee. Noa vindt in bad gaan helemaal niet erg. Kon ze direct even kliederen met bakjes.


5. Olie

Je wilt het liefst niet vegen met een doekje over die pijnlijke huid, maar na een goede poepluier wil je het wel goed schoonmaken. Olie op het doekje doet wonderen! Het glijdt er allemaal zo af. Zelfs nu Noa geen pijnlijke billen meer heeft gebruik ik het trucje bij elke poepluier.


6. Zalfjes

Zalfjes zijn heel persoonlijk. Ik heb verschillende geprobeerd en uiteindelijk geeft bij Noa de gewone zinkzalf het beste resultaat. Probeer vooral het een en ander uit en als niks blijkt te werken, ga dan gewoon naar de huisarts voor een middeltje.


Bedankt voor het lezen.


Heb je zelf leuke anekdotes? Ik lees ze met plezier.


Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

De Herfstdraad 14

3823 CS Amersfoort ​

Tel: +316 51 84 69 09​

info@lifestyle-lagom.com

  • Facebook - Black Circle
  • Black Instagram Icon

© 2021 by Lagom Lifestyle