• Kim Kruit

Geschiedenisboeken #coronavirus

Bijgewerkt: jan 22

Wat een bijzondere tijd om in te leven. De speeltuin was gisteren compleet verlaten. Het heeft haast iets weg van een scene uit de serie “the walking dead”. Verlaten straten, uitgestorven taferelen. Het Coronavirus, waar zoveel om te doen is, gaat de geschiedenisboeken in. Hoe het de boeken in gaat weten we alleen nog niet. Als de slag om de wc-rollen? We (be)leven het nu. Meer in het hier en nu leven ga je niet krijgen.


Pauzeknop

De pauzeknop is ingedrukt, voor de meeste. Maar voor sommige mensen is het nu alle hens aan dek. Mensen in de zorg en hulpverlening, maar ook de mensen die zorgen voor onze boodschappen. Ik heb met ze te doen. Ze lopen het risico om zelf besmet te raken en daarbij ook hun geliefden te besmetten. Mensen kunnen zich niet in tweeën splitsen en dat wordt nu soms wel van hen verwacht. Geen kinderopvang, maar wel werken. Een goede vriend is een alleenstaande vader waar een groot beroep op wordt gedaan. Als je daarbij ook nog woont in een gebied met relatief weinig mensen, wordt een oplossing zoeken een kriem.


Niets anders dan grote bewondering en respect. Ik heb zelf in de zorg gewerkt uit liefde voor dat vak. Ik ben gestopt omdat er respectloos mee werd omgegaan. Met mij en de mensen die ik probeerde op weg te helpen. Ik hoop dat deze tijd in ieder geval laat zien hoe afhankelijk we zijn van deze bijzondere groep mensen en dat ze meer verdienen dan dat ze nu krijgen.


Voor ons verandert het leven niet heel veel. Ik werkte al niet meer, althans zo mag je het opvoeden van een kind en een huishouden runnen niet noemen, en Noa bleef al thuis. We kunnen alleen nu niet naar de sportschool met de kidsclub en dreumesgym. Dat is goed te overzien.


Alleen Bart werkt nu thuis. Ik merkte aan hem dat hij meer moeite had om de pauzeknop te vinden. Misschien komt dat omdat zijn werk veel toewijding en tijd vraagt en als je opeens niet meer kan leveren wat er wordt gevraagd, is het surreëel. Pas toen de optredens echt niet door gingen en zelfs de kroegen en de oefenruimtes werden gesloten, hem dringend werd verzocht niet meer naar kantoor te komen, drong het echt door. We gaan op slot.


Stilstaan

We worden gedwongen om stil te staan en ik kan er wel van genieten. Ik zie fantastische initiatieven ontstaan om elkaar in de gaten te houden. Boodschappen te doen voor hen die niet zelf in staat zijn het te doen. Maar ook om elkaar een hart onder de riem te steken. Jammen via het internet. Contact zoeken en houden. Ik vind het mooi, bijzonder en ontroerend. Deze tijd zorgt voor verbondenheid en zorgzaamheid.


Laten we deze tijd gebruiken om even stil te staan bij wat echt belangrijk is in het leven. We worden weer met twee benen op de grond gezet en we kunnen nu weer nadenken over wat écht belangrijk is in het leven. Laten we dat dan ook doen en wanneer alles weer achter de rug is, want ook dit gaat voorbij, er ook naar handelen. Laten we weer meer naar elkaar omkijken naar de mensen in nood, laten we de mensen waar de wereld op draait echt gaan waarderen. En laten we mensen die in paniek zijn (vluchtelingen) niet zo harteloos beoordelen. Laat deze tijd ons weer meer mens maken.


Bedankt voor het lezen. Laat gerust een reactie achter.


Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

26 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Lock DOWN

Contact

De Herfstdraad 14

3823 CS Amersfoort ​

Tel: +316 51 84 69 09​

info@lifestyle-lagom.com

  • Facebook - Black Circle
  • Black Instagram Icon

© 2021 by Lagom Lifestyle