• Kim Kruit

Goede voornemens

39.5°C koorts, een blinde man, gebroken nachten en van hot naar her met de feestdagen. Thank God it’s 2020!


De 14 maanden prik

Het verliep de afgelopen maanden al niet zo soepeltjes in huize Timmerman. Sinds de R in de maand zit is het op en af met snotneuzen en koortshoofden. Noa was net weer een beetje op de rit toen de 14 maanden prik, die met 15 maanden is gegeven, zich aandiende. Bof, Mazelen, Rodehond en Meningokokken C.


Noa heeft normaal niet echt last van de prikken. Noa had maandag koorts gehad en woensdag werden de prikken in haar armen gezet. Ik denk dat het mede komt door haar toch al verminderde weerstand, maar Noa was er goed naar van. Huilerig en hangerig is een understatement. Ik had de hele dag en vrijwel de hele nacht een levende magneet aan mij. Hoezeer ik ook van Noa hou, op een gegeven moment wordt het je toch een beetje te veel. Daarbij kwam ook de dunne ontlasting.


Bellen met het consultatiebureau. Nu moet je weten dat ik een moeder ben die zelf even de algemene bijwerkingen bij het RIVM checkt en dat ik alleen bel als het anders gaat dan anders. Degene aan de andere kant van de lijn herhaalde netjes woord voor woord de tekst van de RIVM-site, die ik net zelf al had geraadpleegd. Ik bel natuurlijk omdat het anders is. “U kunt dan even chatten”


Chatten met het consultatiebureau. Ik kreeg een deja-vu bij de getypte tekst. Hé, jawel! De copy paste van de RIVM-site. Vervolgens het antwoord dat de dunne ontlasting van iets anders zou moeten zijn. Bedankt.


Blind vertrouwen

Bart heeft ondertussen de traditie ingevoerd om net voor de feestdagen een onderhoudsoperaties aan te gaan. Dit jaar stond ooglaseren op het menu. Het idee was dat we met zijn allen naar Rotterdam zouden gaan. Zo kon ik mijn gehandicapte man weer veilig terugbrengen. Ware het niet dat de dag voor de operatie Noa hoge koorts kreeg. Dat kon er nog wel bij. Met een doodzieke dreumes reizen zag ik niet zitten. Een uur heen, daar wachten en weer een uur terug. Allesbehalve ideaal.


Ik appte Bart het goede nieuws en hij had precies nog even een hoge nood op zijn werk. Tuurlijk. Als ex-maatschappelijk werker moest ik natuurlijk oplossingsgericht te werk gaan. Het hele netwerk geappt en gebeld. Je hebt er maar één nodig! Na alle lieve adviezen kwam onze geweldige Sophie!


Nu moet je weten dat Sophie in Eindhoven woont. Met de trein naar Rotterdam is gegaan om Bart op te halen waarnaar ze met de auto naar Amersfoort zijn gekomen. Daarna kon Sophie, natuurlijk na een lekkere lunch, weer terug met de trein naar Eindhoven. Kijk! Dan heb je een kanjer te pakken!


De operatie was gelukkig binnen enkele seconden gepiept maar het zicht van Bart bleef weg. Het verbeterde wel, maar geen 100 procent. Bellen met het ziekenhuis. “Het kan zijn dat het wat langer duurt, maar kom toch nog maar even langs.”

Dat kon natuurlijk pas na alle feestdagen en dus een half blinde, zorgelijke man in huis.


Kattenkwaad

De kerstdagen zijn we goed doorgekomen. Het was wel een hoop gereis en na een aantal vermoeiende dagen was het misschien relaxter geweest om lekker thuis te blijven. Desondanks was ik blij er even tussenuit te kunnen. Ik wilde even wat anders. Even andere muren om mij heen en andere mensen om mee te praten.


Direct na Kerst begonnen de eerste vuurwerk knallen. Ik ben nooit fan geweest van al dat knalvuurwerk, maar mijn Ozzy (kattebeest) had er dit jaar nog veel meer last van. Vorig jaar was hij tijdens oud & nieuw niet thuis. Onze eerste oud en nieuw met Noa was geen succes. Kat zoek, je maakt je toch zorgen, een drie maanden oude baby in huis, waarvan je hoopt dat ze overal doorheen slaapt, een tiener buurjongen die een feestje geeft waardoor het leek of je middenin de kroeg probeert te slapen en een buurman met een partij knalvuurwerk waar je “U” tegen zegt. Het leek wel oorlog.


Ozzy was zo gestrest dat hij alleen onder het bed at als ik erbij bleef. Ik had een heus fort voor hem gebouwd waar hij zich lekker in kon verstoppen, maar ik herkende mijn kat niet meer. Dit is voor het eerst dat ik aan de buurvrouw (dierenarts) medicatie heb gevraagd.

Wat ben je gezegend met zo’n buurvrouw. Wij wilde geen herhaling van vorig jaar en zijn oud & nieuw gaan vieren bij mijn ouders in Ridderkerk. We hebben een hele relaxte oud & nieuw gehad, maar wederom maakte ik mij zorgen over mijn beestje. Bij thuiskomst bleek aan de poep en pies op het kleed dat het voor hem toch niet zo’n succes was geweest. Het heeft nog een hele dag geduurd voordat hij weer uit z’n fort durfde te komen. Volgend jaar misschien maar een pension voor hem vinden. Of helemaal platspuiten.


Halleluja

En daar is 2020. Halleluja! Nieuwe ronden, nieuwe kansen.

Iedereen is beter, Ozzy doet weer normaal en Bart is ondertussen weer goedgekeurd door het oogziekenhuis. Er blijkt nog een restantje littekenweefsel te zitten waardoor hij minder zicht heeft, maar dit moet weer helemaal goed komen. Het komt wel eens voor.


Ik ben gezegend met lieve zorgzame vrienden en familieleden. Je kunt nooit echt genieten van de goede momenten als er nooit iets negatiefs gebeurt. En uiteindelijk is alles relatief. We hebben het goed als gezinnetje. We hebben elkaar in voor- en tegenspoed, een dak boven ons hoofd, een heerlijk bed om in te slapen, huisdieren om van te houden en eten om te delen. Toch hoop ik dat 2020 ietsje rustiger verloopt dan de afgelopen weken. Maar ook als dat niet zo is ben ik best tevreden.

Ik wens iedereen het allerbeste voor 2020!


Bedankt voor het lezen.


Heb je zelf leuke anekdotes of tips? Laat van je horen. Ik lees ze met plezier.

Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

41 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

De Herfstdraad 14

3823 CS Amersfoort ​

Tel: +316 51 84 69 09​

info@lifestyle-lagom.com

  • Facebook - Black Circle
  • Black Instagram Icon

© 2021 by Lagom Lifestyle