• Kim Kruit

Het beste willen

Bijgewerkt op: jun 12

Voor mijn baby wil ik niets anders dan het beste. Zou ik dat dan ook niet voor mijzelf moeten willen?


Veranderd

Ik heb best veel moeite met hoe ik er nu uitzie. Na een periode van veel te zwaar te zijn geweest was ik voor mijn zwangerschap weer op de goede weg. Ik was 10 kilo afgevallen, ik was aan het sporten en voelde mij top! Nu kijk ik in de spiegel en is er weinig over van dat gevoel. Mijn buik hangt er maar slap bij, mijn borsten zijn veranderd en mijn haar piekt alle kanten op als resultaat van de eerdere haaruitval. Mijn lichaam is veranderd en ik heb moeite met deze verandering.


Een veilig thuis

Hoewel ik soms met afschuw naar mijn lichaam kijk ben ik ook heel erg trots op mijn lichaam. Het heeft veel moeten doorstaan en het is een veilige thuishaven geweest voor mijn kleine Noa. Zonder mijn lichaam was mijn kleine Noa er nu niet geweest.

Ik ben mij erg bewust dat hoe ik vind dat ik eruit moet zien komt van de impregnatie van talloze en zinloze reclames, series en video’s. We worden omringd door hoe we eruit “horen’’ te zien. Deze onzekerheden waren al een probleem voor mijn zwangerschap en iets wat ik zie als één van de uitdagingen in mijn leven. Ik wil er niet mee bezig zijn.


Gezondheid

Waar ik wel mee bezig wil zijn is mijn gezondheid. Mijn gezondheid heeft niets te maken met hoe ik eruitzie maar wel met hoe ik mij voel. Nu voel ik mij niet top. Tijdens mijn zwangerschap heb ik erg gelet op wat ik wel en wat ik niet mocht eten. Na mijn zwangerschap ging ik los. Ik mocht alles weer eten en dat deed ik dus ook. Gevolg dat ik mij er alleen maar slechter door ben gaan voelen.

Ik wilde weer zo snel mogelijk naar de sportschool. Achteraf wilde ik te snel. Ik had langer de tijd nodig om te herstellen, mijn hormonen gierden nog door mijn lijf en ik had nog niet mijn innerlijke motivatie gevonden. Sporten omdat het moet en niet omdat ik het leuk vind. Dat werkt gewoon niet. Ik moet eerst accepteren dat wat was niet meer is en dat we weer met een schone lei kunnen beginnen. Opnieuw beginnen valt gewoon tegen.


Moe

Herstellen, een nieuwe situatie en slaaptekort zijn niet de beste factoren. Hoewel ik intens geniet van mijn nieuwe gezinnetje ben ik ook moe. Als coach weet ik dat vermoeidheid een enorme aanslag doet op je welbevinden. Het is naast voeding één van de belangrijkste pijlers om je goed te voelen. Het eerste wat ik heb gedaan is regelmaat vinden. Een routine die past bij ons allemaal. Dit betekent dat ik regelmatig tussen de middag met Noa mee slaap. Het is tijd die ik had kunnen besteden aan sporten of het huis opruimen, maar slaap is op dit moment belangrijker. Dat realiseren en eraan toegeven is een eerste belangrijke stap.


Wacht eens even

Voor Noa wil ik niets anders dan het beste. Ik zorg ervoor dat ze op gezette tijden haar eten krijgt. Het eten is vers, liefst biologisch en zelfgemaakt.

Wacht eens even! Waarom zou ik dan voor mijzelf genoegen nemen met kant en klaar maaltijden, afhaal en junkfood. Mijn moeder wil vast alleen het allerbeste voor mij (weet ik eigenlijk wel zeker). Dus eet ik nu met Noa mee. Als zij een volkoren boterham eet, neem ik dat ook. Krijgt zij haar fruit dan neem ik ook mijn portie. Zo krijg ik ook met regelmaat de beste voeding binnen. De basis voor een topgevoel!


Sponsor

Ik ben er niet trots op, maar wij sponsoren nu onze sportschool al een tijdje. Ik bedoel dat wij wel betalen maar niet gaan. Nu Noa 9 maanden is, mijn werkzaamheden op de voetbal zijn gestopt wordt het allemaal wat rustiger (al heb ik net weer een coaching project aangenomen). Ik krijg weer zin om iets te ondernemen. Deze drive had ik eerst niet. De komende tijd eens een plan smeden en kijken waar ik mee wil beginnen.


Een paar tips van de ervaringsdeskundige


1. Gun jezelf genoeg hersteltijd en geniet van dat eerste jaar.

2. Je beter voelen begint met eerlijk zijn naar jezelf: reflecteer.

3. Doe het omdat het goed voelt en niet omdat het moet.

4. Begin met hele kleine stapjes. Bijvoorbeeld elke dag beginnen met ontbijten.

5. Ga elke dag naar buiten.

6. Praat erover.

7. Bedank je lichaam voor het wonder dat het je heeft gegeven.


Heb je zelf leuke anekdotes? Ik lees ze met plezier.

Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

14 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven