• Kim Kruit

Het regent, het regent

Bijgewerkt: jan 29

Na weken bloedverziekende hitte zijn we direct in de herfst beland. Kun je eerst haast niets ondernemen door die hitte, kun je nu beter binnen blijven omdat het stormt buiten. Wat doen je dan?


Wakker worden

“Mama! Mama! Mama!” Langzaam ontwaak ik uit mijn diepe slaap en werp vluchtig een blik op de klok. 05:35 staat er. “Nee, hoor”, denk ik nog. Ik neem Noa tussen ons in. Ze wil “tietje”! Meestal slaapt ze na een borstvoeding wel weer in, maar vandaag waait het te hard. Noa is klaarwakker en wij dus ook. De dag begint vroeg vandaag.


Eerst maar koffie. Bart sloft naar zijn badjas en strompelt naar beneden. Soms gaat Noa mee om te “helpen” met koffie zetten, maar ook daar heeft ze vandaag geen zin in. Sinds Noa er is hebben wij het ritueel om te starten met een kop koffie op bed. Geen hele ontbijten, want dat is overdreven, maar wel rustig wakker worden met elkaar. Noa wil van het bed af en naar de andere kamer waar een deel van haar speelgoed ligt. Dat betekent dat ik eerst het traphekje dicht moet doen want dat is manlief vergeten en overal het licht aan want anders durft Noa zich niet te bewegen.


Ik doe de gordijnen van de slaapkamer open. Het is gewoon nog donker buiten. Naja, het is erg bewolkt en dat is bijna hetzelfde. Het waait hard en het regent pijpenstelen. Daarnaast is Noa de afgelopen dagen al een beetje uit haar doen. Dat betekent met name dat alleen maar “mama bij” goed is. Slopend! Pff wordt het zo’n dag.


Koekjes bakken

Eigenlijk hadden we een speeldate gepland vandaag, maar aangezien we allemaal een beetje op onze tenen lopen heb ik de speeldate afgezegd. Naar buiten in dit hondenweer is sowieso niet heel erg verleidelijk. Tja, ik had met de auto gekund, maar ik weiger de auto voor ieniemienie afstanden te gebruiken. We moeten wel een beetje aan het klimaat denken.


Dan maar binnen gezellig maken. Ik besluit om eerst maar eens met Noa koekjes te gaan bakken. Ik zoek een gezondere versie van koekjes op waarvan ik alle ingrediënten in huis heb. Noa klimt in haar leertoren en helpt op haar manier mee. Daarmee bedoel ik dat bij het afwegen van de havervlokken er meer door de hele keuken te vinden zijn dan in de weegschaal en ze de bedoelde banaan al achter in haar poezelige mondje heeft zitten. Maar goed, we zijn lekker bezig en ze moet het allemaal nog leren. Dat doe je door te doen.

Omdat Noa er al snel geen zin meer in heeft maak ik uiteindelijk één grote koek en plaats die in de oven.


Resultaat? Een taai, smaakloos stuk karton. Nee, de volgende keer gebruik ik gewoon weer roomboter, suiker en chocola.


Knutselen

Wanneer ik op de klok kijk is het nog maar half tien. Die ochtend schiet vandaag echt niet op. Dan gooien we wel wat knutselspullen op tafel. Noa vindt het gelukkig erg gezellig om samen te fröbelen. Eigenlijk vindt ze alles wat we samendoen wel leuk. Noa krijgt een mooi vel en een paar kleurpotloden en ik knip ondertussen voor haar nieuwe Doe-boek wat uit. “Klaar!” zegt Noa plots. Nou dat waren zeker weer vijf minuten die we hebben gedood. Ik probeer haar nog te enthousiasmeren om nu te gaan kleuren met krijt of zelf te oefenen met knippen, maar het mocht niet baten. Noa was klaar en als Noa klaar is, is ze ook klaar.


Poppenhoek 2.0

Ok, wat nu? Ik besluit om voor Noa een serieuze poppenhoek te maken. Het klimrek wordt het droogrek voor de poppenkleertjes. Ik haal van boven de wasmand die kan dienen als bad en met een badeendje, een handdoek, een tandenborstel en wat flesjes is het net echt. Ik zet één van de poppen aan een gedekte tafel. Weliswaar naakt want alle poppenkleren hingen te drogen aan het wasrek. Ik dekte de tafel zorgvuldig met servies en ik had echte koekjes (als goedmaker voor dat eerdere stuk karton) in een schaaltje gedaan. Een kaarsje op tafel en het theeservies. Tada, aan tafel! De andere poppen konden mooi slapen op de stoel onder een dekentje en ik had zelfs een EHBO-post gecreëerd met haar nieuw gekregen dokterstas. Ik zeg: leef je uit!


Noa vond het fantastisch! Na twee minuten had ze alle koekjes opgegeten. Had ik verwacht. De pop werd van de stoel geslingerd omdat Noa zelf aan tafel wilde zitten. Prima! Na één minuut zitten en het Noa niet lukte om de van stof gemaakte courgette op haar vork te prikken, ging ze zelf in bad zitten tandenpoetsen. Ook leuk. Afdrogen hoefde niet, want geen echt water, dus niet nat. Snap ik. De poppen sliepen prima op de stoel en hoefden niet wakker gemaakt te worden. De kleren van de poppen waren droog en Noa is blijkbaar kampioen “was afhalen”. De EHBO-post was binnen no-time door de inventaris heen, omdat Noa alles tussen de twee poefen had weg gemoffeld. Klaar!


De rest van de dag

Gelukkig hebben we nog iets van schermen. Ik vond namelijk dat ik best creatief was geweest en even een time-out had verdiend. Ik zag nu al op tegen de rest van de dag. Wat moest ik nog meer uit de kast halen om Noa een beetje te entertainen?


Tot ik mij realiseerde dat die kleine wezentjes zich best wel eens mogen vervelen. Worden ze creatief van. Een kleine tip vooraf. Dat creatief worden duurt even! Wees voorbereid op eerst een hoop gehang, gejengel, geklaag en gehuil. Wonder boven wonder kan Noa dat echt nog lang volhouden, maar uiteindelijk ging ze toch maar weer een kijkje nemen in die 2.0 poppenhoek. Je mag misschien niet verwachten dat ze uren zoet is, maar ze heeft zeker 20 minuten onafgebroken gespeeld, gekletst en gerommeld. En dat is lang voor zo’n klein wezentje.


Naar buiten!

Na de middagtuk maakte het mij niet meer uit wat voor weer het was. We hebben immers laarsjes en een prachtig (duurzaam verantwoord en weet ik veel wat) regenpak. Aantrekken die hap en naar buiten. Bart opperde nog wel om een touwtje aan Noa te binden, mocht ze wegwaaien in de storm.


We gingen naar het “bos”. Zo noemen we het park vlakbij en hebben ons de rest van de middag heerlijk vermaakt. Uitgewaaid! Eenmaal buiten viel het eigenlijk wel mee. Die paar regenbuitjes waren door de harde wind zo weer vertrokken en onder de bomen bleven we aardig droog. Heerlijk!


In bad en naar bed

Van buitenspelen word je moe. Ja, ik word daar moe van. Maar gelukkig Noa ook. We hebben de dag afgesloten met patatjes en daarna een heerlijk warm bad. Ze viel direct in slaap en heeft heerlijk getukt tot de volgende ochtend. 06:00 uur. Tietje en toen weer heerlijk verder geslapen tot half acht. Geef mij nog maar een paar van die regenachtige dagen!


Bedankt voor het lezen.

Laat mij vooral weten wat je ervan vond.


Abonneer je op de nieuwsbrief en lees als eerste de nieuwste mama-verhalen.


Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

25 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Stomme mama

Contact

De Herfstdraad 14

3823 CS Amersfoort ​

Tel: +316 51 84 69 09​

info@lifestyle-lagom.com

  • Facebook - Black Circle
  • Black Instagram Icon

© 2021 by Lagom Lifestyle