• Kim Kruit

Hittepetit

Wat is het warm hè? 9 baby-proof-hitte-tips.


Memory Lane

Vorig jaar zijn we de hitte nog een tijdje ontvlucht. Maar zelfs in Schotland was het aanzienlijk warm. Ik voelde mij wel thuis. Ik was aan het einde net zo rood als de Schotten. Heerlijk genoten van die reis. Ik kan niet wachten om Noa mee te nemen en te laten zien wat voor prachtig land het is.

En wat was ik zwanger vorig jaar. Heetste zomer ooit. Blote bolle buik. Op de bank. Ventilator voor m’n snufferd. Ik liep met mijn ziel onder mijn arm. Voor zover ik nog kon lopen. Hele dagen op de bank gelegen, want buiten was het te warm. Wat was mijn wereldje klein.


Apparaat

Vorig jaar enkel een ventilator en een paar flessen met bevroren water. Dit jaar gaan we het heel anders doen. Sinds gisteren hebben we een heuse Dyson Pure Hot + Cool in huis. Ondanks dat we flink wat van onze apparaten de deur uit doen, stond deze boven aan mijn lijstje. Het apparaat zuivert de lucht, kan de lucht verwarmen of verkoelen. Ideaal voor mijn, gelukkig inmiddels milde, huisstofmijtallergie en voor Bart met zijn pollen-gevoelige ogen. Hij kan op een nachtstand waardoor hij bij Noa op haar kamertje kan. Ze slaapt heerlijk ondanks de warmte buiten. Wat een luxe. Eigenlijk veel te gek. Kost ook wat zo’n ding, maar ik ben er wel super blij mee. En volgend jaar kan die mee de caravan in. Ook iets op ons verlanglijstje.


Lekker plakken

Noa zou wel wat warmte gewend moeten zijn aangezien ze in de hete zomer van vorig jaar in de maak was. Nu lekker alleen haar mooie wasbare luier aan. Ik zou ook wel alleen in mijn onderbroek willen rond paraderen, maar dat kan ik de buurt niet aandoen.

In de chill-modus dus. Lekker een beetje rommelen in een badje met water. Binnen een beetje boekjes lezen, vingerverven en muziek luisteren. Extra vroeg de boodschappen doen. Wie weet deze week een keer met de airco aan in de auto op stap.

Al met al doet Noa het helemaal niet slecht. Ik denk ook dat kinderen zich er minder druk om maken. Heel mindful. Wij kijken het weerbericht en beginnen ons al zorgen te maken. Ik probeer daar een voorbeeld aan te nemen. Ik kan mij er druk om maken, maar ik verander er niets aan. We zien op het moment zelf wel.

Alleen die borstvoeding is nu wel een dingetje. Huid-op-huid contact is nu ff niet zo heel fijn. Lekker plakken.


Hitte tips

Ik heb er eigenlijk al een paar tips gegeven en ik som er nog een paar op.


 1. Overdag alle ramen en deuren dicht. ’s Nachts alles open.

 2. Zet een paar flessen met bevroren water voor een ventilator.

 3. Smeren doe je heel natuurlijk met Naïf. Troep vrij.

 4. Teiltje, dichte wasmand of babybadje met water. Lekker afkoelen.

 5. Plan een siësta tussen 12:00 – 15:00 uur. Wanneer de zon op z’n sterkst is.

 6. Eet (water)meloen, komkommer, aardbeien of ander fruit met een hoog watergehalte. Genoeg vocht binnenkrijgen blijft belangrijk.

 7. Koop een flesje met verstuiver. Vullen met water. Noa vindt het prachtig en koelt er lekker van af.

 8. Dek je kinderwagen niet helemaal af met doeken. De temperatuur kan gevaarlijk hoog worden in een kinderwagen. Kijk eens naar een ‘Dooky’. Hebben wij ook en zeer tevreden.

 9. En als je het kan veroorloven: Dyson Pure Hot + Cool.


Heb je zelf leuke anekdotes? Ik lees ze met plezier.

Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

19 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

De Herfstdraad 14

3823 CS Amersfoort ​

Tel: +316 51 84 69 09​

info@lifestyle-lagom.com

 • Facebook - Black Circle
 • Black Instagram Icon

© 2021 by Lagom Lifestyle