• Kim Kruit

Honderd

De eerste 100 verhalen zijn geschreven. Nooit gedacht zover te komen.


Help, ik ben zwanger

Ik lees weemoedig mijn eerste blog terug. Net zwanger. Er stond een nieuw leven op mij en Bart te wachten. Wat begon als het bewaren en delen van mooie herinneringen groeide uit naar een serieuze rubriek met uiteenlopende onderwerpen.


Daarvoor had ik wel vaker een poging gedaan om blogs te schrijven, maar ik diende eerst mijn passie te vinden. Die passie hervond ik met de komst van Noa. Kinderen, gezinnen, moeders en vaders. Het hele gezinsleven is een terugkomend onderwerp in mijn leven. Samen met mijn andere interesses heb ik geprobeerd ze te verweven in persoonlijke verhalen.


Inspiratie

De inspiratie voor het schrijven kwam voort uit de wens om iets voor mijzelf te doen. Ik stopte met werken, maar ik wilde toch graag iets blijven doen. Ik doe het niet voor geld. Ik krijg namelijk geen rooie cent voor deze verhalen. Ik doe het om anderen te inspireren, zoals anderen mij weer inspireren. Ik heb leuke reacties gehad op mijn verhalen en deze reacties motiveerden mij om door te gaan.


Uiteenlopende onderwerpen

Er is weinig zo divers als een gezinsleven. Van poepluiers, mijlpalen tot ouderlijke onzekerheden en het vinden van een beetje me-time. Mijn verhalen gingen daarom de afgelopen drie jaar allerlei kanten op. Vaak praktisch met tips omdat ik zelf weer eens een wiel moest uitvinden. Wat neem je mee op vakantie als je een baby hebt? En hoe begin je met die zindelijkheidstraining? Soms juist heel persoonlijk door mijn eigen onzekerheden te delen. Door de reacties wist ik dat ik niet de enige was en dat gaf vertrouwen. De meeste ouders doen inderdaad maar wat. Ik meestal ook.


Bedankt

Ik wil in het bijzonder mijn Bart bedanken. Hij is de man die achter de blogs zit. Mijn eigen eindredacteur om de spel en grammatica fouten eruit te halen.

Zonder mijn trouwe lezers was ik nooit zover gegaan. Ik wil iedereen bedanken die mijn verhalen heeft gelezen. Bedankt voor het delen van mijn verhalen en de vele reacties. En bedankt voor de gevonden taalvoutjes.


Maar ik was nooit begonnen zonder mijn lieve Noa. Wat heb jij mijn wereld veranderd. Bedankt voor de vele inspiratie die je mij dagelijks geeft. Bedankt dat je in mijn leven wilde komen.


Op naar de volgende honderd!


Bedankt voor het lezen. Ik hoor graag wat je ervan vond.


Abonneer je op de nieuwsbrief en lees als eerste de nieuwste mama-verhalen.


Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.
17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven