• Kim Kruit

Huizen, sprongetje en snotneuzen

Ik ben gesloopt. Zelfs een koffie infuus draagt niets meer bij. Het is hopen dat er snel een einde komt aan deze fase.


Huizen

O jee. Wij begeven ons weer op de woningmarkt. Vrienden en bekenden weten dat dit niet de eerste keer is. Voor Bart wordt dit namelijk de 19de keer in zijn leven dat hij gaat verhuizen. Het is eerder noodzaak dan wens. We wonen nu heerlijk. Het is alleen een huurhuis en voor de huidige huur kunnen wij een heel mooi huis kopen. Dus is het tijd om eens rond te kijken.

Met een goede tip van een vriendin hebben we een makelaar aangenomen. Ook voor het eerst. We hebben zelf geen tijd en puf om te zoeken. Op de huidige huizenmarkt moet je er snel bij zijn. Makelaars spreken elkaars taal en weten soms net wat eerder wat er vrij komt. Dus wij in gesprek met Patrick van Buijs Regiomakelaars.

Inmiddels hebben wij zes huizen gezien. Eén ervan is een serieuze optie. We hebben deze week nog meer woningen die we willen zien voordat we een bod uit gaan brengen. Noa slepen we overal mee naar toe. Het gaat zo snel dat een oppas regelen niet eens kan. Ik vind dat Noa het best aardig doet. Al begint het wel langzaam zijn tol te eisen.


Sprongetje

Noa gaat weer door een fase. De vooruitgang is immens. Ze zegt opeens “mama”, ze kruipt nu het huis door, klapt in haar handjes en probeert alles na te doen wat wij doen. Het wordt een echt handenbindertje. Heel leuk om die vooruitgang zo duidelijk te zien. Noa heeft nu eigenlijk de meeste behoefte aan regelmaat. Door de huizenjacht schiet dat er een beetje bij in. We doen ons best maar dat valt niet mee. Gelukkig is Noa snel tevreden zolang ze bij papa en vooral mama is. Toch huilt ze meer en zijn de nachten onrustig. Het zijn ook veel indrukken. Niet alleen voor haar maar ook voor ons. De gebroken nachten helpen daar ook niet bij.


Snotneuzen

En tot overmaat van ramp is Noa ook snotverkouden geworden. Je slaapt zelf ook niet lekker met een dichte neus en Noa dus ook niet. Ze heeft weinig trek, is moe en wil vaker aan de borst. Mama is gesloopt. Papa probeert zijn werk af te wisselen met thuiswerken om mee te kunnen naar de bezichtigingen. Ook dat is passen en meten en soms even doorhalen in de avonduren. Ik hoop dat Noa snel beter is. Ik hoop dat deze sprong snel voorbij is. Ik hoop dat we snel een leuke plek vinden. En had ik al gezegd dat ik hoop dat die boventand snel doorkomt?


Heb je zelf leuke anekdotes? Ik lees ze met plezier.


Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

65 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven