• Kim Kruit

i bambini

De kraamweek hebben wij als super bijzonder ervaren met een vleugje Italiaans.


Kraamzorgen

De eerste kraamverzorgster heeft de geboorte gemist (communicatiefoutje) en was na een paar uur ook alweer weg. De eerste dag hadden we een leuke kraamverzorgster, maar ook zij zou de dag erna weer verdwijnen. Daarna kregen we een topper van een kraamverzorgster voor de rest van de dagen. De wisselingen hebben wij niet als vervelend ervaren. Alleen hebben we wel in de eerste uren tegenstrijdige adviezen gekregen. Als zij het niet met elkaar eens konden zijn, dan maakt het vast ook niet veel uit. Doe wat goed voelt!


Passievol

De laatste dame ging als een echte Italiaanse ‘la nonna’ te werk. Ze had een tijd in Italië gewoond en gewerkt en de Italiaanse sfeer werd ons goed bijgebracht die week. Ze ging bijna met pensioen en doet het werk puur uit liefde voor het vak. Met haar jaren ervaring had ze veel leuke tips waar ik zelf nooit op was gekomen. Van het gebruik maken van het matrasje van de kinderwagen om Noa tussen ons in te laten slapen tot het gebruik van de wasbak om Noa neer te leggen voor het douchen.

Ze paste perfect bij ons gezinnetje. Ze hield van ritme en een opgeruimd huis. Daarom verveelde ze zich een beetje want het was bij ons al heel netjes. `Ik heb al veel huishoudens gezien, maar dit nog nooit´. Een heerlijk compliment. Ze liet ons alles zelf doen en stond ernaast als ervaren coach. Niet overnemen maar zelf ervaren. Ik had al wat babyervaring door mijn werk op kinderdagverblijven en in de zorg, maar voor Bart was alles nieuw. Toch blijft een eigen kindje heel anders. Je bent toch voorzichtiger.


Mand vol liefde

Bart en ik hadden besloten om de eerste dag geen visite te krijgen en vooral bij te komen en te genieten van onze roze wolk. Noa werd zaterdagochtend om 5.10 uur geboren en ik had er nogal een rit op zitten (meer in de blog waterballet).

Zeg dat maar tegen mijn ouders. Zij waren voor het eerst opa en oma geworden. Toen wij het bericht van de geboorte naar onze familieleden kenbaar hadden gemaakt stonden zij niet veel later met mijn broer voor de deur. Eigenlijk was het erg fijn om mijn ouders te zien en alles te kunnen delen. Ze bleven niet lang en je zag de liefde ervan af spatten. Zo leuk om je eigen ouders zo te zien. Mijn moeder was heel creatief bezig geweest en had voor de eerste tien dagen een mand gemaakt. Voor elke dag een gedichtje en een cadeautje. Zo bijzonder en lief! Elke dag een feestje.


Genieten

De eerste week was echt genieten. We kregen van onze kraamverzorgster iedere dag een ontbijtje op bed. Het was een vast ritueel: de nacht doornemen, baby checken, mijn gezondheid checken, douchen, lunchen en relaxen.

Later die week kwam de verloskundige terug om de bevalling nog eens door te nemen. We hebben heerlijk genoten van een zelfgemaakte Italiaanse maaltijd van de kraamverzorgster. Hadden wij even geluk dat de kraamverzorgster gek is op koken!

Iets wat ik al snel leerde is dat één visite op een dag echt genoeg is. Voor ons maar ook voor Noa. Iedereen wil je geluk delen en langskomen. Eén keer trapte we erin door ’s morgens en ’s middags mensen langs te laten komen. Gevolg was dat Noa zo overstuur was dat ik haar heb weggenomen en naar boven ben gegaan. Ik voelde mij ergens schuldig, maar ik dacht ook “Ammehoela! Ik bepaal!”.


Prikkelig

Noa was bij de geboorte met 3060 gram aan de lichte kant, maar ze dronk zo goed aan de borst dat ze na een week zelfs boven haar geboortegewicht zat. Alles ging prima! Alleen die hielprik. Wat vond ik dat zielig. Niet te doen!

Daar zit je dan als borst voedende, hormonale, net bevallen moeder en dan doen ze je kleintje pijn. Het kon mij niet schelen hoe aardig ze was. Ik kon die verpleegkundige wel wat aan doen. Kom niet aan mijn kind! Tranen in m’n ogen. Gelukkig deelde Bart dezelfde emoties.


Voorbij

En dan is de week opeens voorbij. Ik heb geprobeerd heel intens te genieten van elk moment, want het vliegt voorbij. We hebben genoten van alle lieve berichtjes en cadeaus. Na een week mochten we ook naar buiten. Even in de frisse buitenlucht en uit je kleine binnen wereldje. We zijn een stukje gaan wandelen. Een heel klein stukje naar het terras van eetlokaal De Noot en weer terug, want meer kon ik echt nog niet aan. Heel spannend om met zo’n kleintje naar buiten te gaan. Niet meer voor te stellen met het gemak waarmee je haar nu meeneemt.

Het afscheid van de kraamverzorgster viel mij wel zwaar. Daar gaat je houvast en ze was zo’n belangrijk onderdeel van je gezin die eerste week. Heel bijzonder hoe iemand in je hart kan gaan zitten. Zelfs in zo’n korte tijd.

Ik heb een overdaad aan foto’s en filmpjes gemaakt die eerste week. En eigenlijk doe ik dat nog steeds want voor je het weet kruipt die kleine rond in je huis. Onvoorstelbaar dat eerste jaar!


Heb je zelf leuke anekdotes? Ik lees ze met plezier.

Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

56 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

De Herfstdraad 14

3823 CS Amersfoort ​

Tel: +316 51 84 69 09​

info@lifestyle-lagom.com

  • Facebook - Black Circle
  • Black Instagram Icon

© 2021 by Lagom Lifestyle