• Kim Kruit

Ik ben het zat

Bijgewerkt: jan 22

Het nieuwe nu. Ik ben het nieuwe nu al zat, terwijl ik heel goed kan beredeneren waarom de nieuwe regels er zijn.


Opstandig

Ik merk aan mijzelf dat ik in opstand ben. Al zit die opstand dan vanbinnen, want uiten durf ik niet. Nog voor de nieuwe COVID-regels in acht werden genomen was ik al heel erg voorzichtig. Ik schudde al geen handen meer, voordat de eerste COVID-melding kwam. Noem het een vooruitziende blik, want een week later, op 27 februari, werd de eerste melding gedaan. Ruim een week later, 11 maart, gingen we in “intelligente lockdown”. Nu zitten we inmiddels halverwege juli en zijn we van de eerste schrik bekomen. We “mogen” weer.


Ik mag niks

Ik heb alleen het gevoel dat de oude situatie nog lang weg is en dat is logisch. Het virus sluimert nog rond en we zouden geen tweede golf willen. Toch verlang ik weer naar de oude situatie. Tenminste, sommige onderdelen ervan.


Ik wil mijn vrijheid terug, kunnen genieten van een wandeling met familie zonder de angst om bekeurd te worden omdat we iets te dicht op elkaar zitten. Ik wil zelf mijn route in de dierentuin kunnen bepalen en niet als een kudde dier geleid worden.


Ik wil spontaan een winkel kunnen instappen om even rond te kunnen kijken en dat ene juweeltje te vinden, zonder dat ik buiten een kwartier moet wachten omdat er maar twee mensen tegelijk binnen mogen zijn.


Ik wil weer met publiek kunnen zingen en jammen, zonder op een stip te moeten blijven staan om te voorkomen dat ik iets te dicht bij mijn medemens kom.


Ik wil weer kunnen praten, knuffelen en een winkel in kunnen lopen zonder dat ieder gezinslid een winkelwagen of winkelmandje mee moet nemen.


Ik kan er aardig kribbig van worden om altijd maar rekening te houden mét, zeker als er zoveel tegenstrijdigheden zijn. Binnen komen mijn ouders gewoon op visite, maar buiten moeten we 1,5 meter uit elkaar blijven. We mogen niet zingen in een publieke ruimte, maar hijgend in dezelfde ruimte sporten mag wel. Zolang we maar op 1,5 meter afstand blijven. Toch?

Oh nee, dat geldt niet voor de vliegreizen. Dan gelden er weer andere regels.


Rekening houden

Ik ben de beroerdste niet en wil mij best laten testen wanneer ik verkouden ben en thuisblijven. Als we dan toch over intelligente lockdown spreken, spreek dan ook over intelligente versoepeling. Zonder die overdreven Nederlandse betutteling. Daar krijg ik gewoon de kriebels van. Zelfs al kan ik heel goed beredeneren. Dat de overheid ons wellicht wil beschermen, maar ik wil ook graag een beetje het leven terug om zelf te mogen bepalen.

Van het hart

Zo, dat is er ook weer uit. De frustratie van het nieuwe nu. Ik begrijp het, maar ik vind het niet leuk. Ik had mijn tijd met Noa heel anders voorgesteld nu. Ik had haar graag uitgebreid met andere kinderen laten spelen, een groot tweede verjaarsfeest willen organiseren en spontane uitjes ondernemen.


Gelukkig is voor haar het nieuwe nu het gewone nu. Voor haar is de wereld altijd zo geweest. Het is dat ik weet hoe het anders kan zijn en dat had ik haar graag gegeven. Dus we houden vol, blijven voorzichtig, wassen onze handen, plannen een kleiner feestje, blijven dit jaar in Nederland en hopen dat de knappe koppen van de wereld snel een oplossing vinden.


Bedankt voor het lezen.

Heb je zelf een verhaal of een reactie op deze? Laat het vooral weten.


Abonneer je op de nieuwsbrief en lees als eerste de nieuwste mama-verhalen.


Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

49 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Lock DOWN

Contact

De Herfstdraad 14

3823 CS Amersfoort ​

Tel: +316 51 84 69 09​

info@lifestyle-lagom.com

  • Facebook - Black Circle
  • Black Instagram Icon

© 2021 by Lagom Lifestyle