• Kim Kruit

Ik stop

Gewoon omdat het kan.


De tegenwoordige vrouw

De vrouw van tegenwoordig moet alles kunnen. Ze dient er leuk en verzorgd uit te zien, haar gezondheid op peil te houden door regelmatig te sporten, sociale contacten te onderhouden, kinderen te verzorgen en een carrière te ambiëren.

Ik word er al moe van als ik eraan denk en daarom stop ik ermee. Ik zal wel een lading feministische shit over mij heen krijgen door deze keus te maken. Toch stop ik ermee. Ik stop met werken en ga mijzelf geven aan mijn pasgeboren dochter.


Twijfel

Laat ik vooropstellen dat ik deze keuze kan maken. Wij kunnen goed leven van één salaris. Ik beoordeel niemand die ervoor kiest om te gaan werken. Ik wilde in eerste instantie ook gewoon aan de slag gaan na mijn verlof. Ik heb toch niet voor niets zoveel tijd en geld gestoken in studies en het opzetten van mijn bedrijf. Toch kriebelde er voor mijn bevalling al iets en toen Noa er eenmaal was werd deze kriebel een hele grote twijfel. Wat adviseer ik altijd? Volg je hart? Of horen deze gevoelens bij die emotionele en warrige hormonen? Na een tijdje tobben, piekeren en alle opties te hebben overwogen heb ik toch maar manlief erbij gehaald. “Wat zou jij doen?” En daar was dat alom bekende advies: “Je moet doen wat goed voelt.”


Knoop doorhakken

Hij had gelijk! Ik moet doen wat goed voelt. Dat heeft eerder al goed uitgepakt. Door mijn gevoel te volgen zijn wij verhuisd naar een ander deel van Nederland en ben ik mijn eigen bedrijf begonnen. Ik heb daar nooit spijt van gehad en wat op dit moment goed voelt is thuisblijven bij mijn kind. Ik wil niks missen. Stel je voor dat ze haar eerste stapjes zet of haar eerste woordje zegt op het kinderdagverblijf? In de tijd dat ik zelf nog op kinderdagverblijven werkte heb ik het meerderen keren meegemaakt. We zeiden natuurlijk niets tegen de ouders in de hoop dat het kind in kwestie het thuis nog een keer zou herhalen. En dan de week erna vol verbazing en enthousiasme reageren op het heugelijke nieuws van de ouders dat hun kind weer een volgende fase had bereikt. Nee, ik wil niks missen.

Ik prijs mijzelf gelukkig dat ik als zelfstandige vrouw in een land woon waar ik deze keus kan maken. Hoe feministisch is dat!


Niet helemaal

Natuurlijk stop ik niet helemaal. Daar ken ik mijzelf te goed voor. Ik wil up-to-date blijven met mijn kennis, ik wil regelmatiger gaan bloggen, ik blijf natuurlijk verzorgende op de voetbal, advies is via de email altijd mogelijk en die ene vaste klant kan ik vast wel een keer tussen de bedrijven door masseren. Daarnaast is goed ouderschap ook goed voor jezelf zorgen. Als alternatief hebben wij een familiekaart op de sportschool genomen. Noa kan dan 2 uur naar de kidsclub terwijl haar ouder even de tijd nemen om voor hun innerlijke mens te zorgen.

Concluderend ga ik niet helemaal stoppen. Kan ik niet. Wil ik niet. En hoe herken je de juiste keuze? Als je na het maken van je keuze een lading van je schouders valt. Als je het gevoel hebt weer te kunnen ademen. En die rust is er weer. Nu heerlijk genieten van die kleine want jeetje wat gaat dat snel!


Heb je zelf leuke anekdotes? Ik lees ze met plezier.

Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven