• Kim Kruit

Ingewikkeld

Bijgewerkt: 4 jan 2020


Dekens, lakens en (duur)zame roze slaapzakken.


Frustraties

Het is twee uur in de nacht. Het is donker. Toch ben ik wakker. Naast mij hoor ik Noa verwikkeld in een gevecht. “Zou ze het zelf oplossen? Niet op alles direct reageren. Laat haar maar even.” Het gerommel gaat dan over in frustratie en gehuil. Ik doe het licht aan.

Noa ligt als een rupsje gewikkeld in een cocon van een deken en laken. Ze kan geen kant op. “Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?” Het kost mij enige moeite om Noa uit de wirwar te krijgen. “Wie heeft sowieso die lakentjes bedacht. Waar is dat eigenlijk goed voor?” bedenk ik mij nog. Je krijgt het zo geleerd van de kraamzorg en het zal best een bedoeling hebben. Ik vind het maar een gedoe. Ik leg Noa aan mijn borst. Binnen een paar minuten slaapt ze weer in. Voorzichtig leg ik haar naast mij neer in de co-sleeper onder de deken en het lakentje, wetend dat het hele tafereel zich over een paar uur weer zal herhalen. “Morgenochtend toch eens naar een andere oplossing zoeken.”


Drie

Op het kinderdagverblijf waar ik werkte hadden de kinderen een eigen slaapzak. Dat leek mij wel wat. Ook bij de bevriende moeders is de slaapzak heel handig. Je kleintje ligt niet meer bloot of verstrikt in allemaal lappen stof. Al snel had ik drie slaapzakken van verschillende merken in huis. Je moet toch eerst wat uitproberen. Drie is het heilige nummer hier in huis. Eén om te gebruiken, één als reserve in de kast en één in de was. Als ik niet weet hoeveel ik van iets moet kopen, koop ik er altijd drie.

Ondanks de voordelen was ik nog niet helemaal overtuigd. Of de slaapzak was binnen de kortste keren al te klein, of de ritsen raakten los of gingen stuk. Zelf pleit ik altijd voor de meest duurzame producten. We moeten immers aan onze toekomst denken. Elke paar maanden een nieuwe slaapzak aanschaffen is niet ideaal.


Hoeveel?

De volgende dag las ik op verschillende fora positieve verhalen over de slaapzakken van Puckababy. Ken ik niet. Eens verder onderzoek doen. Bol.com is sinds Noa er is mijn grote favoriete online warenhuis geworden. Het blijkt toch dat je steeds weer wat “nodig” hebt voor die kleine. Vergelijken, recensies en product omschrijving bij elkaar. Ideaal! Wie heeft er met een baby nog tijd om te zoeken?

Al snel vind ik de Puckababy slaapzakken. Hoeveel??? Voor een slaapzak? De recensies zijn in ieder geval lovend, maar die prijs. Daar had ik niet helemaal op gerekend.

Op de site van Puckababy lees ik meer over de 4 seizoenen slaapzakken. Hoe meer ik lees hoe enthousiaster ik word. En dan heb ik het nog geeneens over de leuke verschillende designs gehad. Maar die prijs. Wat als het toch niet bevalt? Dan heb ik best wel even een som geld uitgegeven. Ik parkeer de slaapzak en besluit om het er eens met manlief over te hebben.


Girly Pink

Na onze ‘gezinsvergadering’ besluiten we om te wachten tot Noa 6 maanden is om de 4 seizoenen slaapzak aan te schaffen. Noa was al 4,5 maand en om voor die korte tijd nog een andere slaapzak te kopen is een beetje zonde van het geld. De 4 seizoenen slaapzak kan van 6 maanden tot 2,5 jaar mee. Eén slaapzak en klaar ben je.

We hadden een beetje last van keuzestress want nu nog een leuke uitzoeken. Als je er maar één aanschaft moet je wel de leukste hebben. Verantwoord genderneutraal groen of toch lekker “girly” roze met glitter strikjes. Acht, wat kan mij het schelen. Lekker de roze besteld. Nu kan ik Noa nog alles aantrekken zonder commentaar.


Te groot

Met 6 maanden is daar dan de Puckababy 4 seizoenen slaapzak. De slaapzak wordt snel en netjes geleverd. Ik maak snel de zwarte zak open en vind daar mijn te foute en te leuke slaapzak. Uhm, Noa’s slaapzak natuurlijk.

Wow, ik ben verbaasd. Een degelijke rits, heerlijke zachte binnenslaapzak en een mooie kwaliteit stof. Om te proberen trek ik Noa de slaapzak direct aan. Ze verzuipt erin. Had ik wel een beetje kunnen verwachten, want Noa is een petit baby. De slaapzak is verstelbaar, maar de mouwen zijn veel te groot. De mouwen van de binnenslaapzak zijn veel te dik om een paar keer om te slaan. Jammer! Dat wordt toch nog even wachten tot ze wat groter is. Niettemin ziet de slaapzak er kwalitatief mooi uit.


De praktijk

Iets kan er mooi uitzien maar als het in de praktijk niet werkt heb je er alsnog niets aan. Noa vindt de slaapzak heerlijk slapen. Tenminste ze slaapt er goed in, dus ik ga daar van uit. Een bijkomend voordeel is dat de slaapzak onderdeel is geworden van het vaste slaapritueel. Gordijntjes dicht, slaapzak aan en een knuffel en een kusje.

Noa rommelt nog steeds ’s nachts, maar veelal vindt ze wel een houding om lekker weer lekker door te slapen. Soms is dat dwars in bed of ondersteboven. Dat maakt mij niet uit, als ze maar niet meer bloot ligt of klem komt te liggen.

Door de verschillende onderdelen rits ik met het warme weer heel gemakkelijk de mouwtjes eraf of laat ik haar bij kouder weer in de warme binnenslaapzak slapen. Geen verschillende slaapzakken meer. Alleen blijkt dat één slaapzak niet voldoende is. Er gebeurt wel eens een ongelukje. Helaas kom ik er net iets te laat achter dat je een duo pakket kan kopen. Toch nog eentje erbij?


Miffy

Nooit geweten dat Nijntje in het buitenland Miffy heet. Ik heb laatst in de pré-sale nog een 4 seizoenen slaapzak gekocht. Drie wordt te gek, maar één extra hebben wij wel nodig. Met het leuke Nijntje design ging ik snel overstag. Hollandser gaan we de slaapzak niet krijgen. Ik heb zelfs nog een gooi gedaan naar een win actie, niet zozeer voor nog een slaapzak, maar voor de leuke Nijntje lamp. Maar helaas, niet gewonnen. Baal ik nog steeds van.


Twee uur

Het is twee uur in de nacht. Het is donker. Toch ben ik wakker. Naast mij hoor ik Noa zachtjes zuchten. “Zou ze nog wakker worden?” Ik doe het licht aan.

Noa ligt dwars in haar bedje. “Hoe heb je dat voor elkaar gekregen. Eigenwijsje” Haar oogjes gaan langzaam open. Ze ziet mij en begint zachtjes te huilen. “Ik had het licht ook uit moeten laten”, verwijt ik mijzelf. Ik leg Noa aan mijn borst. Binnen een paar minuten slaapt ze weer in. Voorzichtig leg ik haar naast mij neer in de co-sleeper in haar slaapzak, wetend dat het hele tafereel zich over een paar uur weer zal herhalen. ”Tja, zo’n slaapzak is natuurlijk geen wondermiddel, maar het scheelt wel een hoop frustratie.”


Heb je zelf leuke anekdotes? Ik lees ze met plezier.

Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

32 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

De Herfstdraad 14

3823 CS Amersfoort ​

Tel: +316 51 84 69 09​

info@lifestyle-lagom.com

  • Facebook - Black Circle
  • Black Instagram Icon

© 2021 by Lagom Lifestyle