• Kim Kruit

Ja, ok, top

Bijgewerkt: 26 aug 2020

Ja, ok, top. Gevolgd met twee duimen omhoog. Zo beantwoord Noa tegenwoordig de meeste vragen, naast de gebruikelijke “nee” natuurlijk. “Ja, ok, top” verwoordt eigenlijk heel goed mijn gevoelens van de laatste tijd.


Covid energie

De laatste tijd heb ik niet veel geschreven. Ik heb nog ideeën zat, maar de energie ontbreekt. Ondanks dat wij proberen er het beste van te maken in deze tijd met wat wél kan, lijken de dagen steeds meer op elkaar. Dat motiveert niet.


Ik denk dat velen het wel herkennen: wanneer we te druk zijn verlangen we naar meer rust, wanneer we het eindelijk rustig hebben verlangen we naar meer te doen hebben. De mens zit ingewikkeld in elkaar. Ik heb altijd een verlangen om iets te doen en eigenlijk is er altijd wel iets te doen. Nu heb ik tijd voor al die dingen op het lijstje waar ik normaal geen tijd voor had, maar omdat er geen druk achter zit word ik luier en luier.


Covid kilo’s

Elke dag even naar buiten. Dat is een must anders komt er helemaal geen beweging. De frisse neus is heerlijk, maar haalt het niet bij de intensiteit van de eerdere sportschool activiteiten. De Covid kilo’s zijn inmiddels een begrip en ook ik ken inmiddels de weg goed naar het troostvoedsel in de keukenkastjes of ik maak wel iets. Heb ik weer wat te doen.

Inmiddels voel ik mij niet lekker meer in mijn vel zitten en begint mijn lijf pijntjes te krijgen van de inactiviteit. De eerdere pogingen hebben tot niets geleid. Ik ben namelijk heel goed in uitstellen en het “ik begin morgen” dieet is bij ons thuis razend populair.

Er mag weer meer

Maar er mag weer meer! We mogen weer meer op pad, zolang we maar drukte vermijden. Mijn eerste gedachte was: Ja, ok, top.


Ik ben er namelijk niet erg gerust op. De versoepelingen betekenen niet dat het weer veilig is. Het betekent dat er weer controle is in de zorg. Geen overvolle IC’s meer. Er is weer ruimte om doodsbenauwde mensen op te nemen in de ziekenhuizen. Het COVID19 virus is niet weg en daarmee de bedreiging voor mijn kwetsbare dierbaren ook niet.


Eindelijk

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben erg blij dat het weer de betere kant op gaat, maar zolang er geen goede behandelingen zijn die de dood voorkomen of er een vaccine tegen het virus is, zullen we voorzichtig moeten zijn. Wanneer ik afgelopen weekend zie (op tv) hoeveel mensen denken dat het weer “normaal” kan, besluipt mij een gevoel van ongenoegen. Een kriebel in de onderbuik. Dit kan nooit goed gaan. Ik vrees voor een tweede piek.

Maar ook ik heb na twee maanden een besluit genomen. Noa en ik zijn naar opa en oma geweest. De 1,5 m is erg lastig om dan te hanteren en dat hadden we van tevoren besproken. Ik weet dat mijn ouders nergens komen en strikt de regels hanteren, misschien zelfs nog een stapje verder gaan. En wij zijn precies hetzelfde. Na twee maanden geen live contact durfden we het aan en hebben we genoten van een heerlijk samen zijn in de zonnige tuin van mijn ouders. Nu dat weer kan, ben ik al zoveel rijker.


De strijd tegen

Ik ben een plan aan het maken. Een plan in de strijd tegen de kilo’s en een aanpak naar een beter immuunsysteem en meer energie. Zonder goed plan blijft het bij dromen. Investeren in een gezonder lijf is het beste wat je kunt doen voor meer energie, positiviteit en tegen het virus. Voor Moederdag een prachtig boek gekregen om zelf recepten in op te schrijven en dat motiveert om eens op zoek te gaan naar wat lekkere en gezondere maaltijden. Dus laten we ervoor gaan. Já, ok, top!

Bedankt voor het lezen.


Heb je zelf een verhaal of een reactie op deze? Laat het vooral weten.


Abonneer je op de nieuwsbrief en lees als eerste de nieuwste mama-verhalen.


Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

37 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

De Herfstdraad 14

3823 CS Amersfoort ​

Tel: +316 51 84 69 09​

info@lifestyle-lagom.com

  • Facebook - Black Circle
  • Black Instagram Icon

© 2021 by Lagom Lifestyle