• Kim Kruit

Magische stenen voor kinderen

Bijgewerkt: apr 6

Met deze magische stenen bedoel ik natuur edelstenen en mineralen. Zelf heb ik altijd een kleine collectie gehad en ze hebben op mij altijd een magische werking gehad. Sommige zeggen dat deze stenen van invloed kunnen zijn op je humeur of een helende kracht hebben, maar welke steen is dan geschikt voor je baby of je dreumes?


Zwangerschap

Tijdens mijn zwangerschap droeg ik een maansteen aan een ketting die hing op mijn bolle buik. Maansteen is een typische vrouwelijke steen en zou helpen tegen allerlei zwangerschapskwalen zoals het balanceren van de hormoonhuishouding. Daarnaast zou het helpen bij de bevalling en daarna bij de borstvoeding. Dat wilde ik wel om mijn nek hebben hangen.


Of het heeft geholpen? Tja, dat is moeilijk te zeggen. Ik voelde mij door het dragen wel een stukje zelfverzekerder. In dat opzicht heeft het dus echt geholpen.

Andere mooie stenen die je kunt dragen zijn:

 • Mosagaat

 • Witte agaat

 • Blauwe chalcedoon

 • Unakiet

 • Jade

 • Robijn

 • Bergkristal

Geboortesteen

Er zijn veel verschillende soorten edelstenen en mineralen. Een geboortesteen past bij de maand waarin je geboren bent. Het is een perfect en uniek geboorte cadeau.

Noa en ik hebben dezelfde geboortesteen (saffier) en die is verwerkt in een prachtig juweel wat ik heb gekregen van Bart. Mijn eigen ‘baar goud’. Wat ik trouwens een hele mooie traditie vind.


Hieronder vind je een lijst met de moderne geboortestenen:


Januari Granaat

Februari Amethist

Maart Aquamarijn

April Diamant

Mei Smaragd

Juni Parel

Juli Robijn

Augustus Peridot

September Saffier

Oktober Opaal

November Citrien

December Blauwe Topaas

Baby

Of je nu gelooft in de werking van edelstenen of niet, ik moet toch een kleine waarschuwing geven. Bij het gebruiken van de stenen dien je bij kleine kinderen op te letten! Gebruik geen grote stenen en laat je kind nooit alleen met een losse steen in verband met verstikkingsgevaar.


Baby’s met doorkomende tanden zouden baat kunnen hebben bij het dragen van een barnsteen ketting. De zuren van de barnsteen zouden door de huid worden opgenomen en dit zou een pijnstillende werking hebben. Ik heb voor Noa ook zo’n ketting. Ze vond het verschrikkelijk om te dragen maar wel leuk om mee te spelen. Ook hierbij geldt: lees je kind, dwing het niet iets te dragen tegen zijn of haar wil.


Tijdens de zwangerschap had ik al twee edelstenen gekocht voor in de kamer van Noa en nu pronken ze in een zelfgemaakte dromenvanger.

Ik heb een rozenkwarts gekocht en, behalve dat het een mooie roze kleur heeft voor in de kinderkamer, staat de steen voor liefdevolle energie. De andere steen is Opaliet en een hele vrolijke steen. Die kan elke baby wel gebruiken.


Andere leuke stenen voor je baby:

 • Laboriet beschermt tijdens slaap

 • Turkoois geeft rust en geluk

Dreumes

Hou ouder je kindje wordt hoe beter je hem of haar leert kennen. Edelstenen en mineralen kunnen op behoefte afgestemd worden. Er zijn verschillende boeken over geschreven en er zijn mensen die er veel meer verstand van hebben dan ik. Wat mij altijd is bijgebleven bij het vinden van de juiste steen, is: je hart volgen. Je voelt vanzelf de aantrekkingskracht. Kies een steen waar je direct een “Wauw” gevoel bij hebt. Waarschijnlijk heb je juist die steen nodig. Hetzelfde geldt voor je kind. Neem het mee en het zal zelf aangetrokken worden tot de juiste steen.


Er zijn twee basisregels wanneer het gaat om kinderen:

 1. Kies lichte kleuren! Donkere kleuren zijn vaak te heftig.

 2. Kies voor één steen!


Veel plezier in de wereld van de magische stenen.


Bedankt voor het lezen.

Heb je zelf een verhaal of een reactie op deze? Laat het vooral weten.


Abonneer je op de nieuwsbrief en lees als eerste de nieuwste mama-verhalen.


Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

De Herfstdraad 14

3823 CS Amersfoort ​

Tel: +316 51 84 69 09​

info@lifestyle-lagom.com

 • Facebook - Black Circle
 • Black Instagram Icon

© 2021 by Lagom Lifestyle