• Kim Kruit

Mijn 3 maanden personal training

Wat gun ik elke moeder toch 3 maanden personal training. Het heeft zoveel goeds voor mij gedaan. Niet alleen fysiek.


Het zit er alweer op

Wat zijn die tien sessies hard gegaan en wat een fantastische rit was het. Ik had gekozen om één keer in de week aan de slag te gaan met Barbara, mijn trainert, en één keer in de week zelf te sporten. Mijn doel om weer gemotiveerd te raken voor het sporten is definitief behaald. Ik ben wat kilo’s kwijt en er zit weer wat spiermassa aan. Ik kan een broekmaat kleiner aan en mijn lichaam is wat gestroomlijnder, maar vooral is het plezier terug. En dat was het allerbelangrijkste!


Gevloek en getier

Het ging niet helemaal zoals ik voor ogen had. We zijn in het gezin veel ziek geweest en dat heeft zijn weerslag gehad op het trainen. Had ik verder willen zijn? Eigenlijk wel, maar het is zoals het is. Je hebt het leven gewoon niet in de hand en je moet het nemen zoals het komt.

De pijn! Je moet er gewoon doorheen. Het hoort erbij. Soms tot tranen aan toe spierpijn gehad. Zeker in combinatie met koorts heb ik wel gedacht: “Waar ben ik mee bezig?” Die hevige pijnen zijn er nu niet meer. Mijn lichaam en brein weten weer wat ze moeten doen. Het vuur is weer aangewakkerd en dat heeft zoveel voordelen dat je die pijn voor lief neemt. Nu ik er goed over nadenk heb ik dat volgens mij eerder meegemaakt (knipoog).


Leukere moeder

Het áller, áller, allerbelangrijkste is dat ik een leukere en energiekere moeder ben geworden. Ik wil een goed voorbeeld zijn voor Noa. Jezelf gezond maken en houden staat op de voorgrond. Die paar uurtjes in de week zijn voor mij en de rest voor mijn gezin, maar die enkele uurtjes maken een groot verschil.


Kracht

Iedereen aan de krachttraining! Het is zo ontzettend belangrijk om krachttraining te doen. Die voordelen wist ik al maar zijn na deze sessies weer extra zichtbaar. Je spieren behouden is je gezondheid behouden. De grootste winst zit voor mij in de mentale kracht. Als ik nu zie wat ik kan tillen en wegduwen geeft dat een enorme boost in je zelfvertrouwen. Dat vertrouwen gaat in het diepste van je zitten. Na de trainingen heb ik altijd het gevoel de wereld weer aan te kunnen. Je groeit fysiek, mentaal en uiteindelijk ook spiritueel.


En nu?

Zoals altijd heeft dit bezige bijtje nieuwe doelen. Eerste op het programma is de wintersport. Kan ik nog wel snowboarden? Laatste keer op de piste was ik strontmisselijk van de zwangerschap. In januari is de herkansing.


Daarnaast mis ik het hardlopen buiten en wil ik dat volgend jaar weer gaan oppakken.


De krachttraining blijft. Twee keer in de week. Voordat ik daar nieuwe doelen in stel wil ik eerst van de borstvoeding af zijn. Die hormonen zorgen ervoor dat ik nog niet helemaal los kan gaan. Langzaam zijn we aan het afbouwen en ik vind het prima als het nog even duurt. Noa is maar even heel klein. Lekker van genieten dus.


Dankwoord

Als laatst een dankwoord aan mijn trainer Barbara. Ik heb het ontzettende geluk gehad een perfecte match te vinden. Ze is zelf moeder van 3 kinderen en heel wat kilo’s zwaarder geweest. Zij is een voorbeeld. Ik had het best even moeilijk na de laatste sessie. Ik kan gewoon niet beschrijven wat ze voor mij betekent heeft en toch ga ik het proberen.


Als nieuw blakende moeder word je geconfronteerd met oneindig veel uitdagingen. Dat begint al tijdens de zwangerschap. Je lichaam verandert en je raakt jezelf een beetje kwijt. De bevalling is een intense transitie die in mijn geval gelukkig heel mooi was. Het is onvoorstelbaar wat een bevalling met je doet. Opeens ben je moeder en verantwoordelijk voor een hopeloos klein gevalletje. Je hormonen schieten alle kanten uit en alles wordt opzijgezet. Vooral jezelf. Alles wat ik dacht te weten deed er niet meer toe. De impact is immens. Je krijgt uitdagingen voorgeschoteld en meer dan de helft van de tijd had ik het gevoel maar wat aan te klungelen. Naast intens geluk is er ook onzekerheid en angst. Ik keek in de spiegel en herkende mijzelf soms niet meer. Dat gevoel is 180 graden gedraaid. Nu kijk ik in diezelfde spiegel en denk ik: “Jaja, ik ben er weer!”


Barbara heeft gezorgd voor het hervinden van mijzelf. Het is niet alleen een schema maken en zeggen wat ik moet doen. Het is praten, lachen en ervaringen delen.


Lieve Barbara,

Ik wil je bedanken voor alle complimenten die je mij hebt gegeven. Je weet niet half hoe goed het voelt als een andere vrouw zegt: “Je ziet er goed uit”, “Je ziet zo goed dat je sterker wordt” en “Je hebt al zo’n ander figuur dan toen je binnen kwam”. Ik wil je bedanken voor de woorden: “Je kunt het!”, “Ga door!” en “Bikkel”. Die woorden hebben mij weer doen geloven dat ik het inderdaad echt kan. Je hebt mijn vertrouwen weer teruggegeven en daar kan geen prijskaartje tegenop.


Nee, ik ben nooit boos op je geweest, ondanks de hel waar ik af en toe door moest. Dat was juist nodig om te komen waar ik nu ben. Je bent een topper. In de toekomst zul je mij zeker weer terugzien, maar voor nu ben je voor mij de meest betekenisvolle trainer geweest waar ik ooit mee heb mogen trainen.


Bedankt!Heb je zelf leuke anekdotes of tips? Laat van je horen. Ik lees ze met plezier.


Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

47 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven