• Kim Kruit

Mijn lieverdje is ziek


Als Noa ziek is wil ik dicht bij haar blijven en al haar ongemakken wegnemen.


Gezellig dagje

We hadden een lekker lang weekend voor de boeg. Donderdag was Bart al vrij vanwege Hemelvaart en vrijdag had hij een verplichte vrije dag. Donderdag hadden we een supergezellig dagje. We waren wezen winkelen en ’s middags nog beestjes gaan kijken op de fiets. Het was perfect weer en geen wolkje aan de lucht. Bart en ik hadden het er nog over dat Noa zo’n heerlijk makkelijk kind is. Zorgeloos zolang papa en mama maar in de buurt zijn.


Heet Kooltje

Noa heeft eigenlijk best een goed slaapritme en ging ook weer om 19:00 uur slapen. Later op de avond werd ze rond hetzelfde tijdstip als altijd wakker. Ik vond een heel heet kooltje in bed. Oh nee, koorts. Je voelt dat direct. Na temperaturen bleek ze 38.7 graden koorts te hebben. Ze was suf en ik maakte mij direct zorgen. Zo fijn dat we nu aan co-slapen doen. Ik kan haar heel dicht bij mij houden en heel de nacht goed in de gaten houden.


Zielig hummeltje

Iedereen met kinderen weet dat een ziek kind in huis geen pretje is. Vooral voor je zielige hummel, maar ook voor jou als ouder. Ik had gehoopt dat weekend een beetje bij te komen aangezien Bart veel van huis was geweest, maar helaas. Noa voelde zich rot en wilde alleen maar bij mama zijn. Niet slapen in haar eigen bedje, continu huilen als ik haar maar even weg legde en ’s nachts bijna om het andere uur aan de borst.


Leeg

Niet alleen Noa maar ook ik begon mij na twee dagen knap ellendig te voelen. Noa knapte gelukkig op, maar ik was leeg. Soms letterlijk omdat Noa ’s nachts mijn borsten helemaal leegdronk en toch nog meer wilde. Ik probeerde zoveel mogelijk vast te houden aan de vaste routine, maar dat valt niet mee als Noa hele uren ’s nachts niet wil slapen en overdag geen borstvoeding wil hebben. Daarnaast werd het in het weekend knap warm wat de nachten er ook niet makkelijker op maakte. Er waren momenten bij dat Noa alleen maar huilde en niets leek te helpen. Als je zelf al op het einde van je Latijn loop is het lastig om rustig te blijven.


Proberen

Je probeert van alles en gaat van alles denken. Zo lastig als zo’n kleintje nog niet kan vertellen wat er is. De koorts was inmiddels weg maar Noa was nog niet de oude.

Zijn het de tandjes? We proberen dentinox even. Heeft ze een vieze luier? Even verschonen? Zitten haar holtes verstopt? Stomen in de badkamer. Weet je zeker dat ze geen koorts meer heeft? Even temperaturen. Wil ze niet nog wat eten? Even aan de borst. En ga zo maar door.

Met z’n twee

Gelukkig stond ik er niet alleen voor. Bart stond paraat met raad en daad. Al was het voor hem ook moeilijk want als Noa zich ellendig voelt wil ze alleen maar naar mama. Tja, dan voel je je als papa ook wel even zielig.

Ik kan goed mijn kalmte bewaren en soms moet ik dat nu voor twee doen. Ik heb mijn mantra’s die ik als een loop afspeel in mijn hoofd:


“Ook dit gaat voorbij. Het is maar een moment.”


“Ik vind het heel moeilijk op dit moment en dat is OK!”


“Doe wat goed voelt!”


Over

En toen was het weekend voorbij en mijn mantra’s hadden weer gelijk. Noa voelt zich weer goed, op een beetje verkouden na, en de nacht ging ook direct een stuk beter. Ik kan weer opgelucht ademhalen en mijn zorgen verdwijnen langzaam. Terug naar de routine en als Noa slaapt zelf ook proberen wat energie terug te krijgen. Een lekker lang weekend. Ik ben blij dat het voorbij is.


Heb je zelf leuke anekdotes? Ik lees ze met plezier.

Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

42 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven