• Kim Kruit

Onze favorieten fiets-stops in en rondom Amersfoort

Samen met Noa fiets ik wat af. Nu deel ik graag wat leuke tips om te ondernemen in en rondom Amersfoort. Leuk voor een staycation of als afwisseling in je rondje fietsen. Ook leuk als je niet op de fiets bent.1. De Lange Duinen


Noa vraagt geregeld om “het grote bos”, want daar kun je heerlijk spelen in de speeltuin bij brasserie de Lange Duinen. Het is eveneens één van onze vaste wandelplekken bij slechter weer. Er is een leuke wandelroute met de blauwe paaltjes en voor de fanatiekelingen is er een trimbaan met attributen. Die ze eveneens net weer hebben aangevuld met nieuw materiaal. Voor eenieder wat wils.

2. Nationaal Militair Museum


Sinds kort hebben wij er een nieuw adresje bij, het Nationaal Militair Museum Soesterberg. Je kunt heel spectaculair over de oude landingsbaan van vliegbasis Soesterberg fietsen en neerstrijken in restaurant Soesterdal, waar een hele leuke kinderspeeltuin bij is.

Ook bij het Militair Museum kun je terecht voor een bakkie koffie en de kinderen kunnen zich vermaken bij het waterspektakel of in een militair voertuig. Het leuke is dat je vrij over het park kunt fietsen. Je komt dan langs voormalige munitiebunkers en belandt dan bij het volgende adres.3. Landgoed De Paltz


Je kunt je benen strekken op Landgoed De Paltz. Er is een korte wandelroute langs een kluizenaarsgrot, verschillende kunstobjecten en een statige villa, waar je eveneens een bakkie koffie kunt krijgen. Noa vindt vooral al die beelden magisch. Er is steeds weer iets nieuws te ontdekken.4. ‘t Hoogt


Restaurant ’t Hoogt ligt naast het Landgoed en heeft een leuk extraatje voor de kinderen. Er is een kabouterpad! De kabouters kun je zelf gaan zoeken, maar voor een paar euro tover je jezelf om in een echte kabouter met een kabouterhoed en een knapzak met versnaperingen.5. Landwinkel de KastanjeboomEn nu even de andere kant op. Landwinkel de Kastanjeboom is een leuke plek om even een heerlijke scone te eten bij de vijver of om wat streekproducten in te slaan voor een picknick onderweg. Er zijn kippen, ganzen en varkens te vinden en een heerlijke plek om even bij te komen. Leuk om daarna door te fietsen richting Bunschoten-Spakenburg en de oude haven te bewonderen met de houten boten.

6. Theetuin De Heyligenberg


Deze theetuin is eveneens zo’n heerlijke plek om even bij te komen. Er is heerlijk ijs of koffie met gebak, maar ook andere biologische producten. En natuurlijk thee! In de tuin kun je genieten van een picknick tussen de fruitbomen. In de toekomst komt er een natuurspeelplaats mét pomp. Leuk!
7. Dierenpark Amersfoort


Het is niet echt een stop(je), maar ik zet hem er wel tussen. Wij hebben een abonnement op het dierenpark en het is heerlijk om er op de fiets naartoe te gaan en even rond te hobbelen in het in het bos gelegen park. Er is een grote speeltuin voor de kinderen, een treintje en carrousel. Echt de moeite waard om eens te bezoeken.
8. Stadsboerderij de Vosheuvel


Een kinderboerderij is altijd een leuk idee. De stadsboerderij vond ik verrassend groot en heel sfeervol opgezet. Er is voldoende te doen en te zien voor het hele gezin. Een lekker ijsje als afsluiter en je kunt weer door met de fietstocht. De entree is gratis, al wordt een donatie op prijs gesteld. De dieren moeten ook eten.


9. Bij Kees of bij Pannenkoekenhuis Bergzicht


Wanneer wij met een flinke rit plannen gaan we vaak richting Den Treek. Een prachtig natuurgebied om te fietsen met voor de mountainbikers een uitdagende route. We nemen vaak even een pauze Bij Kees, maar voor een heerlijke pannenkoek kun je ernaast terecht bij Bergzicht. Een aanrader met kinderen, want er is weer een klein speeltuintje bij.

10. Het groene huis


We hadden het al over “het grote bos”, maar dichter bij ons is het “kleine bos”. Op loopafstand van ons huis is het park Schotshorst waar je heerlijk kunt rondlopen en genieten van een natuurspeeltuin om te ravotten. Het Groene Huis is leuk om te bezoeken. Ze organiseren leuke speurtochten door het park of een expositie van de flora en fauna in en om het park. Heel leerzaam!11. De binnenstad van Amersfoort


Ik vergeet vast het één of het ander, want er is heel veel te doen en te ontdekken. Maar laat ik de prachtige historische binnenstad niet vergeten. Naast winkels kun je de route over de oude stadsmuur wandelen. Je kunt met de kinderen heerlijk spelen bij restaurant “Zandvoort aan de Eem” of op een regenachtige dag kun je terecht bij “Corazon Coffee” waar ze de eerste verdieping helemaal voor de kinderen hebben ingericht. Amersfoort heeft bovendien gratis fietsenstallingen zodat je makkelijk even de stad in kan.


Heel veel plezier met ontdekken!


Bedankt voor het lezen.

Heb je zelf een verhaal of een reactie op deze? Laat het vooral weten.


Abonneer je op de nieuwsbrief en lees als eerste de nieuwste blogs.

Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven