• Kim Kruit

Personal Training, de eerste maand

De eerste maand sporten zit erop. Wat was het intens.


Klaar voor de start

De afgelopen maand viel niet mee. Ik had een doel voor ogen en ik was super gemotiveerd om aan de slag te gaan. Helaas valt het leven niet altijd te plannen. Noa werd ziek. Ik werd ziek. Superirritant! Maar je doet er niets aan.


Mijn doel voor PT was vooral om weer in een ritme te komen. De drempel om zelf te starten met sporten was te groot. Noa achterlaten op de Kidsclub, zelf mijn grenzen opzoeken, schema maken en mijn leefstijl omzetten. Ik had een steun in de rug nodig. Een motivator.

Door ziekte werd ik direct weer op de proef gesteld. Alsof wennen aan een nieuw ritme en mijn lichaam laten dealen met trainen niet genoeg was. Acceptatie en geduld zijn sleutelwoorden. Accepteren dat het vooropgestelde idee niet direct uitvoerbaar is. Geduld omdat het echt wel een keer weer gaat lukken.


Focus

Na drie weken had ik pas mijn eerste week te pakken waarin ik twee keer naar de sportschool kon. Het voelde in eerste instantie als falen, maar ik merkte wel resultaat. Met name mentaal. De drempel om te gaan was weggenomen. Mijn zelfvertrouwen nam toe (Ik kan het nog). En Noa heeft het super naar haar zin bij de juffies. Winst!


Oh wat had ik een spierpijn. “Ben je nu erg boos op me?” Vroeg Barbara mij gisteren nog. Ik kon alleen maar lachen. Barbara weet wat aanpakken is en ik hou ervan. Ik heb het gemist, maar die spierpijn was heftig. Zeker toen ik ziek werd was het eigenlijk te veel. Wat heeft het mij opgeleverd? Geloof! Ik kan het nog. Hard gaan! Doorgaan! Door de verzuring heen. Mijn lichaam blijft mij verbazen. Tijdens de zwangerschap, de bevalling, in herstel en nu in training. Top lijf! Het doet wat het moet doen. De intensiteit van de spierpijn neemt af. Ik heb nog wel last maar het is lang niet meer zo heftig. Mijn lichaam is zich aan het resetten en mijn spieren herstellen weer sneller. Ik kan echt al kleine veranderingen in mijn lichaam waarnemen.


Het enige wat mijn mind dient te doen is focus houden. Blijven evalueren. Kijken wat goed gaat, wat het mij oplevert en doelen bijstellen als het nodig is.


Leefstijl change

Als geen ander weet ik dat een levensstijl veranderen gepaard gaat met ups en downs en met duidelijke kleine doelen. Mijn eerste doel is niet om 10 kilo af te vallen. Die sprong is te groot. Mijn eerste doel is om in actie te komen. Om te gaan. Twee keer in de week. Op een vast tijdsstip. Dat ik mijn tas van tevoren heb ingepakt. Noa heb laten wennen op de Kidsclub. Dat ik weet wat ik ga doen. Dat zijn de eerste doelen. Als dat niet lukt is mijn doel niet goed bedacht. Dan moet ik kijken waar het verkeerd gaat en bijstellen. Mijn eerste doel om weer regelmaat te vinden is gehaald.


Tweede doel was om mijn eetpatroon weer eens aan te pakken. Intermitterend vasten heeft mij voor de zwangerschap heel erg geholpen met gewichtsverlies. Dus ik ben weer gestart. Dit gaat ook goed en de eerste kilo’s zijn eraf. Nu wordt het zaak om naar de inhoud te kijken.


Telkens wanneer ik een klein doel heb behaald kijk ik naar een volgende kleine stap. Voor je het weet zit ik weer op mijn streefgewicht en barst ik weer van de energie (Ik heb nu al zoveel meer energie sinds ik ben begonnen met trainen).

Het gaat dus langzaam, maar de goede kant op. Ik ben trots dat ik heb volgehouden en mijn personal trainer Barbara is daar een hele belangrijke factor in geweest. Ik geloof er weer in!


Heb je zelf leuke anekdotes of tips? Laat van je horen. Ik lees ze met plezier.


Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

24 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven