• Kim Kruit

Postpartum

Ik zie mijzelf. Ik zie mijzelf op een foto. Een moment opname. Een zeer recent moment.

Wat er dan gebeurt?


Body positivity

Dit ben ik. En dit is mijn lijf. Ik bewonder mijzelf in de spiegel. Er heerst verdeeldheid in mijn hoofd. Mijn eerste reactie “J*s*s wat zie ik eruit!” Mijn buik flubbert, geen spier meer te bekennen, vermoeide ogen en haar half opgestoken. Dit is wat moederschap met je doet. Ik zet Noa op de eerste plaats en vergeet mijzelf.


In het begin van de zwangerschap had ik erg veel moeite met de veranderingen van mijn lichaam. Alles werd groter terwijl ik zo hard mijn best had gedaan om 10 kilo kwijt te raken. Ik zat net weer lekker in mijn vel. Ik kon weer dingen doen die ik jaren niet had gekund, zoals hardlopen zonder buiten adem te raken. Het viel mij meer tegen dan ik had verwacht, maar na een tijdje went het en ging mijn perspectief om.


Alles voor de baby. Ik sportte voor de gezondheid van mijn meisje en niet meer zozeer voor mijzelf. Ik wilde sterk zijn voor de bevalling. Na de bevalling was ik overtuigd dat ik zo weer in het zadel zou zitten. We zijn een jaar verder, de zwangerschapskilo’s, plus een paar extra, zitten er nog steeds aan. Ik voel mij niet meer comfortabel in mijn lichaam. Ik kan soms moeilijk naar mijzelf kijken. Er zijn pijntjes en vetrandjes, strepen en lijntjes. Ik mis mijn oude lichaam, maar vooral het gevoel. Het gevoel van energie, de wereld aankunnen, doen wat goed voelt.


Trots

En dan komt de verdeeldheid. Ik ben ook mega trots op mijn lichaam. Wat heb ik toch een fantastisch lichaam. Het heeft veel moeten doorstaan de afgelopen jaren. Het heeft mij beschermd en verwarmd. Het was een veilig thuis voor Noa. Het voedt en troost haar. Mijn lichaam spreekt, mijn lichaam troost en koestert. Het is prachtig. Precies zoals het is. Ik zou geen ander lichaam willen. Het is mijn lichaam, mijn thuis.


Menselijk

De strijd tegen de kilo’s. Het onmogelijke streven naar perfectie. Het is om moe van te worden en ik zou graag willen dat het mij allemaal niets deed. Ik ben maar een mens. Ik wil erbij horen en complimenten krijgen.


Terug naar de essentie. Mijn lichaam is een heiligdom dat dient te worden gewaardeerd. Ik dien het te koesteren, te voeden en er volledig van te houden. Een huis dat mijn hele leven met mij meegaat. Met alle pijntjes, gebreken en lijntjes. Het is uniek, het is wie ik ben.


Heb je zelf leuke anekdotes? Laat van je horen. Ik lees ze met plezier.


Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

43 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

De Herfstdraad 14

3823 CS Amersfoort ​

Tel: +316 51 84 69 09​

info@lifestyle-lagom.com

  • Facebook - Black Circle
  • Black Instagram Icon

© 2021 by Lagom Lifestyle