• Kim Kruit

Samen met je kind sporten.

Bijgewerkt op: jun 17

Hoe leuk is het om samen met je kind te sporten? Wat zou je dan kunnen doen? Ik vertel het je.


Ideale sportschool

Vroeger, voor Corona dus, waren we lid van de sportschool. Ik vond het geweldig en was er minstens drie keer per week te vinden. Toen ik ontdekte dat ik zwanger was van Noa heb ik doorgetraind tot een week of 34. Daarna was ik blij met een rondje lopen.


Het ideale van deze sportschool was dat er veel verschillende faciliteiten te vinden waren. Je kon naast krachtraining ook tennissen, zwemmen of de sauna in. Ik heb zelfs nog een tijdje met een basketbal wat staan ballen in de gymzaal. Daarna in het restaurant een lekker bakkie of een lunch doen. I loved it!


Met de komst van Noa was het voor mij even gedaan met sporten. Het was nogal een overgang zo’n baby en dat zullen de meeste moeders beamen. Toen het mocht ging ik met Noa babyzwemmen en later bracht ik Noa naar de kidsclub waar ze twee uur vermaakt werd en kon ik zorgeloos gaan sporten. Ik was in de buurt en toch even me-time. Na het eerste jaar werd het echt tijd voor mij en heb ik gebruik gemaakt van een personal trainer, wat ik iedereen van harte kan aanbevelen.


De dreumesgym was een grote hit met Noa en ik vind het belangrijk kinderen mee te nemen in de sportwereld. Er is zoveel te ontdekken en te doen. Ik kan dus een alles-erop-en-eraan sportschool van harte aanbevelen.


COVID

Toen kwam COVID. Eerst nog naïef door te denken dat we na een paar weken de draad wel weer op konden pakken. Uiteindelijk leidde het tot opzegging van de sportschool, want goedkoop is de alles-erop-en-eraan sportschool niet. Ik miste onze uitjes en het vaste ritme. Wat ga je dan doen?


Fietsen

We hebben voor de tweede lockdown nog even kunnen genieten van de peutergym van Monkey Moves, maar ook dat sloot natuurlijk en de alternatieven waren voor ons geen goed alternatief. Dus ik moest weer creatief zijn. Fietsen! Wij hadden nog een paar exemplaren staan in de berging. Na de verhuizing zou het toch wel weer wat beter worden (Not!) en het is perfect om samen met je kind te doen.


Wij hebben een prachtige Thule kar aangeschaft. Hij is makkelijk aan je fiets te koppelen en je kunt hem ook gebruiken als wandelwagen. Daar hou ik van.


Klaar voor de start

Wat je wel dient te realiseren is dat je alles in de vertraging moet doen. Eerst moeten alle spullen bij elkaar gezocht worden. Eten, drinken, een zoethoudertje, doekjes, zalfjes, schone kleren, luiers, zonnebrandcrème, EHBO kitje, fietshelm, nog een pop, dekentje (want het is nog steeds pleuris koud) en nog een knuffel.


Wanneer ik aangekleed ben, de kar aangekoppeld heb, spullen bij elkaar heb gezocht en Noa kant en klaar in de wagen heb zitten, ben ik een uur verder. Dat heb je met kinderen.

“Mama, ik heb honger. Mama, ik moet plassen. Mama, ik wil mijn speen. Mama, ik heb dorst. Mama, zijn we er al? Mama, ik moet plassen!!!”


Ok, als je gaat fietsen met een kind, houdt er dan rekening mee dat er veel pauzes in zitten. Soms werkt dat echt op mijn zenuwen. Zijn we nog geen 200 meter verder en moeten we alweer stoppen, maar het is zoals het is. Ik zorg ervoor dat we ergens even gaan picknicken en dat we een keer, of twee, stoppen bij een speeltuin. Het moet leuk zijn voor iedereen. Dus een tijdrit zit er niet in.


Powerwalk bootcamp

Sinds kort zijn we geregeld op stap met een andere mama + kind. Voor ons allemaal heel gezellig. Sporten moet ook leuk zijn. We maken een wandeling en tussendoor doen we krachtoefeningen. Van tevoren bedenk ik wel wat krachtoefeningen en door mijn eerdere bootcamp ervaringen is dat niet zo moeilijk. Een goed gesprek over het ouderschap tussendoor, een speeltuin meenemen voor de kinderen en afsluiten met een kop koffie. Het is voor ons allemaal erg leuk! Het is makkelijk te organiseren en wanneer je het samen doet hou je elkaar scherp. Aanrader voor elk gezin!


Wanneer het andere gezin een keer niet mee kan sporten, ga ik met Noa naar de bossen. Ik til haar in een draagrugzak en gaan. Ik beloof je dat het een hele goede uitdaging is. Je kind gebruiken als gewicht is een win-win.


Toekomst

Ik hoop toch weer een keer die hardloopschoenen aan te trekken. Noa ernaast op de loopfiets? Toekomstmuziek. Net als die sportschool die ik toch wel erg mis, vooral het kopje koffie na de training en een praatje met leuke mensen.


Ik kan niet voorspellen wat Noa allemaal wil gaan doen, maar ik hoop dat ze ergens passie in vindt. Spelenderwijs kennis laten maken met verschillende sporten is daarom het beste. Doen wat we allemaal leuk vinden.


Bedankt voor het lezen. Ik hoor graag wat je ervan vond.


Abonneer je op de nieuwsbrief en lees als eerste de nieuwste mama-verhalen.


Lagom lifestyle biedt verschillende (online) coaching sessies. Kijk op de website voor meer informatie of neem vrijblijvend contact op.


Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven