• Kim Kruit

Scheurende gitaren en een mamafiets

Het is een dinsdag, acht uur ’s avonds, het is donker en het is koud. Ik begeef mij richting de kroeg. “Waarom zit ik niet thuis op de bank?”, bedenk ik mij bibberend van de kou. Ik krijg weer even een kijkje in hoe het ooit elke week was. Ik staar naar het kinderzitje voor op mijn fiets. Een paar maanden geleden een heuse mamafiets aangeschaft. Noa vindt het heerlijk op de fiets. Er valt zoveel te zien wanneer je op de fiets zit en ik geniet dan weer volop van die verwonderde blik van mijn kleine meisje. Wat is mijn leven veranderd.


Seks, drugs en rock’n roll

Het lijken vervlogen tijden, maar wanneer ik café de Noot binnenstap komt alles weer terug. Lange nachten vol dansen, drank en livemuziek. De laatste keer dat ik een heel glas alcohol op heb is meer dan 2 jaar geleden. Aangezien ik nog steeds borstvoeding geef besluit ik ook vanavond nog geen alcoholisch drankje te nuttigen. Daarnaast sta ik niet in voor de effecten van het drankje na zo’n lange tijd.

Ik ben uitgenodigd door een bekende om eens langs te komen op een jamavond. Een jamavond is een avond waarbij allerlei muzikanten bij elkaar komen om muziek te maken. Het is vaak een uitgelezen kans om nieuwe muzikanten te leren kennen en elkaars talenten te bewonderen. Vier jaar geleden zijn wij in Amersfoort komen wonen en hoewel ik ondertussen echt wel een paar mensen ken, is de muziekscene voor mij nog onbekend. Net als mijn alcoholmisbruik heb ik ook bijna 2 jaar niets met muziek gedaan. Naja, ik ken ondertussen alle kinderliedjes weer, maar ik denk dat daar vanavond geen behoefte aan is.


Rock chick

Mijn relatie met muziek is dubieus. Ik vind het heerlijk om te zingen en op een podium met een band te staan, maar thuis zal ik niet snel zelf een plaat opzetten. Ik kan helemaal losgaan op de muziek en ik vind het fantastisch om nummers eigen te maken. Vooral die nummers die niet iedereen aandurft, maar ik hou niet van het bezoeken van grote concerten. Muziek is mijn alles, maar ik kan ook heel erg genieten van rust en stilte.

Ik ben een echte rock chick, althans dat was ik. Ik sta er nu een beetje verlaten bij. Ik heb niets voorbereid en ik heb helemaal geen idee hoe mijn stem er momenteel voorstaat. Ik heb een mede-moeder-vriendin (bekend van de CP-groep) meegevraagd voor support.

Van tevoren had ik al aangekondigd niet zeker te weten of ik wel wat wilde gaan doen. Meer om mijzelf in te dekken, mochten er briljante muzikanten ten tonele verschijnen. Ik kom stoer over, maar….

Eenmaal bij het horen van de eerste noten begint vanbinnen iets te kriebelen. De sfeer, de klanken, de geuren. Alles is zo bekend en zo vertrouwd.


Zangeressen

“Jullie zien eruit als zangeressen. Gaan jullie ook wat doen?” Er komt een man naar onze tafel en mijn vriendin wijst snel naar mij: “Zij kan zingen. Ik kom alleen maar kijken.” Ik denk: “Shit!” en de adrenaline schiet omhoog. Niet veel later sta ik op het podium met een stel onbekende muzikanten en mijn telefoon voor m’n snuffert voor de lyrics. Vluchten kon niet meer. Zo voelde het wel een beetje, maar bij de eerste bekende akkoorden ging het als vanzelf. Het is alsof het als vanzelf gaat. Het is er nog! Ik ben er nog! Het gevoel is heerlijk. Ik realiseerde mij toen pas hoe erg ik het had gemist.


Mamafiets

Ik heb veel complimenten mogen ontvangen en veel enthousiaste nieuwe muziekvriendjes erbij gekregen. Ik durf zelfs stiekem weer te dromen over een nieuwe band, zeker nu Noa wat ouder is. Ik ga vaker naar deze jamavonden en dit zijn even een moment voor mijn oude vertrouwde rock-chick-vriendin. Ik heb het zelfs aangedurfd om weer een alcoholisch drankje te nuttigen. Eéntje dan, want om 23:00 uur ga ik weer naar huis. Naar mijn kindje, naar mijn gezin, op mijn blauwe mamafiets. Heerlijk!


Bedankt voor het lezen.


Heb je zelf leuke anekdotes? Ik lees ze met plezier.

Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

62 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven