• Kim Kruit

Swap jij al?

Swappen oftewel het wisselen van eten. Het wordt steeds populairder en een makkelijke manier om gezonder te eten.


Kleine veranderingen, groot resultaat

Hoe werkt dat swappen? Het begint door te kijken naar je huidige eetgewoonten en maakt subtiele veranderingen door bijvoorbeeld die witte boterham te wisselen met een volkoren boterham. Dan ben je lekker bezig.


Je kunt beginnen met één wissel of direct gaan voor meerdere items. Ik zeg: Begin simpel en klein, want al die kleine beetjes worden uiteindelijk een grote gezonde levensstijlverandering.


Persoonlijk

Swappen is dus heel persoonlijk. Je kunt zelf kiezen welke voedingsmiddelen je swapt. Misschien begin je niet met die boterham maar wel met het beleg op die boterham. In plaats van die vette gehaktbal een mager stukje kipfilet of je gaat direct voor extreem en neemt een groentespread. Hoe dan ook, elke verandering is een stap in een gezondere richting.


Welke swaps kan ik maken?

Ter inspiratie zal ik wat voorbeelden geven:


  • Witte boterham -> Volkoren boterham

  • Roze koek -> Volkoren biscuit

  • Coca cola -> Coca cola light

  • Bord vol -> Kleiner bord

  • Ham -> Gekookt ei


Op de site van voedingscentrum staat nog veel meer inspiratie en er is zelfs een handige app. Laat je inspireren en ga voor een gezondere keuze.


Samen

Kinderen vinden niet altijd alles even lekker en het is makkelijk toe te geven aan al die verleidingen. Juist door die kleine subtiele veranderingen wordt de overgang van ongezond naar gezonder makkelijker. Ook voor je kinderen. Ja, die roze koek is lekker! Maar zo’n volkoren biscuit gaat er ook wel in. Hoe eerder je begint met gezonder te eten, hoe makkelijker het wordt.


Het is wel zo makkelijk als iedereen in het gezin mee doet. Wanneer papa een heerlijk broodje met gekookt ei maakt voor de kids en moeders staat in de keuken een witte boterham met chocoladepasta te eten, geef je niet het juiste voorbeeld. Doe het samen en maak er een spel van. Wie heeft de gezondste swap gemaakt?


Succes en veel plezier naar een gezonder gezinsleven!Bedankt voor het lezen. Ik hoor graag wat je ervan vond.


Abonneer je op de nieuwsbrief en lees als eerste de nieuwste verhalen.


Lagom lifestyle biedt verschillende (online) coaching sessies. Kijk op de website voor meer informatie of neem vrijblijvend contact op.

Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven