• Kim Kruit

Verjaardag vieren in Coronatijd

Bijgewerkt: jan 22

Ik dacht dat het maar een saai feestje zou worden, maar we hebben intens genoten van alle aandacht. Hoe maak je van je verjaardag een topfeest voor je kind? Ik deel mijn ervaringen.


Taart

Ik begon heel enthousiast met een bestelling van een taart met drie lagen. Vorig jaar hebben wij een fantastische taart laten maken voor Noa’s verjaardag en dat smaakte naar meer. Helaas kregen we direct al een hoop afmeldingen, ondanks dat ik de verjaardag in drie delen wilde opbreken, verdeeld over een heel weekend.


De drie lagen taart werd een twee lagen taart en uiteindelijk een enkele laag. Het geeft eigenlijk mijn gemoedstoestand goed weer over de afgelopen maanden. Ik had gedacht dat we na de zomervakantie wel weer “gewoon” konden gaan doen. Tijdens de vakantie kreeg ik toch wel een strek vermoeden dat er een tweede golf zou komen en uiteindelijk werden de maatregelen weer verscherpt en was ik niet echt meer te genieten. Ik wilde Noa een topfeest geven want, ik ben gek op haar! Ze is mijn alles en ze verdiende het. Net als ik. Ik verdiende ook gewoon een leuk feest met een stralende verjaardagsprinses.


Kaarten

Dus wat doe je dan? Heel brutaal heb ik een post op sociaal media geplaatst met de vraag of ze Noa een kaartje wilden sturen met haar verjaardag. Kon ze toch iets uitpakken, want dat is eigenlijk het leukst. Wat zijn wij overdonderd door de lading kaarten en lieve berichten die we hebben gekregen. We hebben ze allemaal opgehangen als een vrolijke feestslinger. Bij sommige kaarten zaten zelfs cadeautjes, confetti of ballonnen. En de mooiste kaarten waren die met een liedje. Noa kon haar lol niet op.


Versieren en cadeaus

Zondag 6 september vierden we haar verjaardagsfeest. De avond ervoor hebben Bart en ik de woonkamer versierd. We hadden een mooie poppenwagen gekocht en onder een kleed in de woonkamer neergezet. We begonnen met twee kleine cadeautjes op bed. Wat een feest! En vooral veel “Lang zal ze leven” zingen en heel hard “hoera!” roepen.


De reactie van Noa was onvergetelijk toen we samen naar beneden liepen. Eerst door de ballonnen naar de woonkamer. Ze keek haar ogen uit en wilde de slingers aanraken die aan het plafond hingen. Nijntje, die ik op de ruit had getekend, werd direct herkend. En dat gekke voorwerp onder een kleedje midden in de woonkamer was ontzettend spannend en een groot succes. Haar dag kon al niet meer stuk.Outfit

Iets later kwam dan uiteindelijk haar één laags roze Nijntje taart. “Nijntje!” riep Noa vrolijk in haar verjaardagsoutfit. Twee vrolijke eigenwijze staartjes, een prinsessen rok met fonkelde lovertjes en een vrolijke maillot met een eenhoorn op haar kont. Helemaal af!


Visite

Het grootste feest waren natuurlijk Opa en Oma! Die had ze ruim drie weken niet gezien, omdat ze op vakantie waren. Noa bewijst wederom waar het echt om draait. Cadeautjes zijn leuk, maar samen zijn met de mensen waar je van houdt is het aller allerleukst!


’s Middags zijn nog een paar vrienden geweest. We konden door het mooie weer heerlijk buiten zitten en genieten van de nazomer zon. Omdat we met een klein groepje waren hebben we elkaar echt kunnen spreken. Dat gebeurt vaak niet in een groot gezelschap en is een echte zegening. Het was maanden geleden dat we zo met elkaar gezeten hebben.

Bij Noa kon de feestvreugde niet op. Twee wat oudere kinderen namen haar onder hun hoede en dat vindt Noa helemaal geweldig. Ze werd van hot naar her gesleurd en kreeg de volle 100 procent aandacht. Wie wil dat nu niet?


Echt jarig

We hebben intens genoten van de feestdag en ik kreeg toch mijn blije verjaardagsprinses te zien. Noa had zichtbaar genoten van alle aandacht en het was precies genoeg. Ze was echt jarig en daar draaide het om.

Dierentuin

Op de echte dag zijn we met zijn drietjes naar de dierentuin geweest. Je kunt natuurlijk deze bijzondere dag voorbij laten gaan. Het was fijn en weer even zoals twee jaar geleden toen we voor het eerst met zijn drietjes vol op aan het genieten waren. Dieren kijken, in het treintje en de carrousel zitten en aan het einde nog een ijsje! Volgens Noa heb je niet meer nodig en dat is helemaal waar, grote kleine Noa. Dat is helemaal waar.


Van harte gefeliciteerd mijn lieve kleine Noa. Op naar nog veel meer jaren genieten en feestvreugde!


Bedankt voor het lezen.

Heb je zelf een verhaal of een reactie op deze? Laat het vooral weten.


Abonneer je op de nieuwsbrief en lees als eerste de nieuwste mama-verhalen.


Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

41 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Lock DOWN