• Kim Kruit

Vernieuwde huisenergie


Wanneer de blaadjes vallen worden we zelf vaak ook wat somberder. Dat is niet zo vreemd. Het vaak slechte en grijze weer zorgt ervoor dat we weer wat meer naar binnen gaan en dus minder zon uren krijgen. Het is heel natuurlijk om in deze periode weer wat meer naar binnen te keren. Het is dan heel belangrijk om je energie in huis aangenaam en optimaal te houden. Ik geef een paar tips hoe je dat voor elkaar krijgt.


Frisse wind

De makkelijkste manier om vernieuwde energie in huis te krijgen is door er letterlijk een frisse wind erdoor te laten gaan. Wanneer ik merk dat ik wat minder fit ben dan normaal zet ik eerst eens alle deuren en ramen open. Zuurstof! De muffe oude energie waait zo naar buiten. Heerlijk. Daar krijg je direct meer energie van.


Tip: zorg dat er altijd ventilatie is in het huis voor een goede doorstroom van frisse energie.


Grote schoonmaak

Ja, daar is ze weer met haar opruim manie, maar het werkt. Probeer het eens. De spullen die door heel je huis verspreid liggen vreten onbewust energie. Ruim ze op, geef ze een eigen plekje en maak eens grondig schoon. Je zult merken dat je visueel minder geprikkeld wordt en een schoongemaakt huis geeft heel veel voldoening.


Tip: betrek je hele gezin erbij en maak er een gezellig dagje van. Ik beloof je dat iedereen ’s avonds weer heerlijk slaapt.


Verander

Zet spullen eens op een andere plek. Dat geeft direct nieuwe energie. Verplaats de bank eens naar een ander gedeelte van de kamer of verplaats eens een lamp naar een andere hoek. Doe eens lekker gek.


Tip: Feng Shui heeft wat leuke aanvullingen om je huis eens anders in te delen.


Lekker gezellig

Deze dagen vragen om het gezellig te maken in huis. Daarmee bedoel ik niet om je huis te vullen met allerlei onzinnige prullaria. Dat lijkt gezellig maar uiteindelijk moet je er ook zorgen en kosten ze onnodig veel geld. Denk eerder eens aan een gezellig kaarsje bij het avond eten, een warme (zelf) gebreide deken om lekker onder te zitten of een goed boek op de bank.


Tip: het gezelligst maak je het met elkaar. Samen lekker uitgebreid koken en eten aan een mooi gedekte tafel of een bord spelletje spelen met wat comfort food.


Groen, groener, groenst

Haal de natuur in huis. Planten zorgen van nature voor goede energie. Ze filteren de lucht en stralen rust uit.


Tip: kies eens één of twee mooie grote groene planten in plaats van een allemaal kleine plantjes. Dit geeft rust en zijn ware eyecatchers in je woon- of slaapkamer.


Geuren

Ik vind het heerlijk om wierook te branden. Niet elke dag, maar wel na een drukke dag. De geur geeft mij direct een gevoel van ontspanning. Maar ook een diffuser of een brander voor essentiële oliën doen het erg goed. Sommige geuren ontspannen terwijl anderen juist verkwikkend werken. Laat vooral je neus zijn werk doen bij het kiezen van een olie. Wanneer jij je aangetrokken voelt door een bepaalde geur is dat jouw geur voor in je huis.


Tip: zet wel een raampje open wanneer je iets brandt, zodat de fijnstof weg kan.


Spiritueel

Soms is het goed om even stil te staan bij je fijne huis. Het is een plek waar je thuiskomt. Een plek om je terug te trekken van de chaos. Een plek waar je jezelf kan zijn. Nieuwe energie begint met dankbaarheid en bewustwording wat je huis je geeft.


Tip: creëer een rustig plekje in huis om je te kunnen terugtrekken. Even stil staan, mediteren en laat goede intenties stromen.


Heb je zelf anekdotes of tips? Laat van je horen. Ik lees ze met plezier.


Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

19 keer bekeken

Contact

Bastion 58

3823 BR Amersfoort ​

Tel: +316 51 84 69 09​

info@lifestyle-lagom.com

  • Facebook - Black Circle
  • Black Instagram Icon

© 2020 by Lagom Lifestyle