• Kim Kruit

Waarom iedereen een massage verdient

Massages. Ze werken heilzaam en zijn eigenlijk een must voor iedereen die een gezonde levensstijl ambieert.


Even me-time

De grootste winst voor een druk (gezins)leven. Even een momentje voor jezelf. Je verwent jezelf en dat is goed. Even alleen bezig zijn met jezelf en je lijf. Even helemaal niks en laat een ander voor je zorgen. Zorg je goed voor jezelf dan ben je beter in staat om voor anderen te zorgen. Geniet van die totale ontspanning.


Een mooiere huid

Massages dragen bij aan een mooiere huid omdat het de bloedcirculatie in de huid verbetert. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd en dat heeft een ontgiftende werking, terwijl plantaardige oliën de huid voeden. Cellulitis vermindert en je huid verstevigt.

Verbeterd immuunsysteem

Steeds meer onderzoeken geven aan dat het aantal witte bloedcellen toeneemt. Lekker belangrijk? Zeker! Witte bloedcellen helpen om virussen en andere infecties te bestrijden. Je afweer wordt dus sterker.


Preventief

Preventief met je gezondheid bezig zijn? De masseur is met heel je lichaam bezig en ontdekt bijvoorbeeld eerder kleine oneffenheden in je huid die je beter even kunt laten checken. De sportmasseur kan zelfs helpen bij de eerste tekenen van een vervelende blessure. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.


Pijnverlichting

Hoofdpijn? Vaak de oorzaak van stramme spieren.

Onrustige benen? Een massage helpt de bloedcirculatie op gang te krijgen.

Rugpijn? Laat een masseur het bindweefsel losmaken.

Massages zijn goede manieren om vele soorten pijn te laten verdwijnen als sneeuw voor de zon.


Lekker slapen

Massage stimuleert de feelgood-hormonen: serotonine en oxytocine. Je zult je letterlijk beter in je vel voelen zitten en daardoor kun je ook beter slapen.


Aanraking heelt

De huidige mens heeft een chronisch tekort aan aanraking. Wist je dat baby’s dood kunnen gaan wanneer ze geen liefdevolle aanrakingen krijgen? Zelfs als ze wel voldoende gevoed worden. We hebben aanraking nodig! COVID heeft gezorgd voor nog minder aanraking. Het wordt tijd om het tij te keren. Aanraking heelt. Lichaam en geest!


Bedankt voor het lezen.

Heb je zelf een verhaal of een reactie op deze? Laat het vooral weten.


Abonneer je op de nieuwsbrief en lees als eerste de nieuwste mama-verhalen.


Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

MOEder