• Kim Kruit

Wachten duurt lang

Vandaag, 30 augustus 2018, is de uitgerekende datum. Het kan elk moment gebeuren. Misschien dat ik over een paar uur mijn kleine meisje in mijn armen heb. Een surreëel idee. Wat duurt wachten toch lang.


Uitgerust

“Rust maar goed uit.” Bedankt voor het advies. Na weken op je kont zitten ben je op een gegeven moment wel uitgerust. Zeker als je van nature een actief persoon bent. Het leven staat momenteel stil. Ik probeer zoveel mogelijk routine te houden om niet langzaamaan gek te worden. Op tijd naar bed en op tijd eruit. Elke dag een huishoudelijk taakje en beweging. Het huis is nog nooit zo opgeruimd en schoon geweest. Netflix heb ik ondertussen uitgekeken en ik kan geen boek meer zien. De verveling slaat toe. Mentaal wil je van alles ondernemen alleen je lichaam laat het niet meer toe. Dus je staat in de wachtstand en opeens lijkt de bevalling niet meer het einde van de wereld. Een mooie truc van moeder natuur.


Zwangerschap

Ik mag over mijn zwangerschap echt niet klagen. Behalve de eerste paar weken heb ik heel weinig last gehad van zwangerschapskwalen. Zelfs nu ik 40 weken zwanger ben slaap ik goed, heb ik een mooie stabiele bloeddruk en ben ik nog redelijk mobiel. Ik ben niet veel kilo’s aangekomen en ik ben trots om mijn mooie zwangerschapsbuik. Alle testen zijn we goed doorgekomen en nu hoop ik natuurlijk van harte dat deze trend doorzet tijdens mijn bevalling.

Ondanks dat ik uitkijk naar een nieuwe fase in ons leven moet ik nog wel even door die bevalling heen. De afgelopen maanden zijn alle scenario’s wel gepasseerd. Natuurlijk kan ik er rationeel over denken en praten:

“Elke bevalling is anders.”

“Ik kan het niet voorspellen.”

“We zullen het moeten afwachten.”

“Het heeft geen zin je druk te maken over dingen waar je geen invloed op hebt.”

Toch ratelt mijn brein door: “Wat als…”

Het hoort erbij en ik geloof dat zelfs alle slechte scenario’s mij mentaal voorbereiden op wat komen gaat. Ik kan nu er nog over nadenken en bedenken hoe ik er mee om zou willen gaan.


Mindfulness

De afgelopen tijd heb ik veel kunnen oefenen met mindfulness. Ik heb toch niets anders te doen. In het hier en nu komen is lastig. Het analyseren van je gedachten en geconfronteerd worden met je emoties ook. Maar het helpt mij om te accepteren wat ik niet kan veranderen, om in het moment te blijven en mijn lichaam het vertrouwen te geven in wat het kan. Het heeft de afgelopen maanden al een fantastische prestatie geleverd dus die finale kunnen wij ook aan.


CP

De afgelopen maanden was ik onderdeel van de groep Centering Pregnancy. Elke maand een bijeenkomst met vrouwen die ongeveer rond dezelfde periode zijn uitgerekend. Ik kan het iedereen aanraden. Ik was bang dat het allemaal typische moedertjes (lees: tutjes) zouden zijn, maar niets is minder waar. Het is fijn om je vragen en gedachten met elkaar te kunnen delen. Zeker als je merkt dat iedere vrouw tegen dezelfde dingen aanloopt. Hoe nuchter je ook mag zijn. Het heeft mij veel zelfvertrouwen gegeven. Enige nadeel is dat de meeste van deze meiden al bevallen zijn en ik nog in de wacht sta. Ik wil ook! Ik wil ook mijn baby zien en mee kunnen praten over de volgende fase. Heel grappig om te merken hoe je mindset verandert in die negen maanden. In eerste instantie kon het voor mij niet lang genoeg duren. We hebben nog tijd zat en opeens ben je er helemaal klaar mee.


Nog even

Het gaat geen maand meer duren. Uiterlijk nog 2 weken. In die tussentijd is het afwachten op wanneer dat kleine mensje denkt er klaar voor te zijn. Papa en mama zijn er in ieder geval klaar voor. Het gaat goed dus laten we ons daarop focussen. Nog even genieten van het laatste getrappel in mijn bolle buik.


Heb je zelf leuke anekdotes? Ik lees ze met plezier

Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven