• Kim Kruit

Wat is er gebeurd?

Bijgewerkt op: jun 21

Ik ben meer een type: vooruitkijken. Soms is het echter goed om eens terug te kijken en soms heb je momenten waarop je denkt: “Wat is er gebeurd?”


Bridget Jones’s Diary

Mijn spiegelbeeld probeert mij iets te vertellen vanmorgen. De lijnen in mijn gezicht worden langzamer serieuzer. Nog niet heel erg, maar ik moet er toch aan geloven dat ik ’s morgens eerst even een tijdje moet ontkreuken.


Soms voelt mijn leven net als een deel van Bridget Jones’s Diary. De weegschaal geeft vandaag een “YES” en morgen weer een “OH NO!”.

De zinnen die telkens terugkomen in mijn hoofd zijn: “Vandaag ga ik” en “Vanaf nu zal ik” of “Ik hou op met”, om halverwege de dag weer te sneuvelen in: “Ach, wat geeft die ene dag?” en “Morgen….” Ach, wat is die eindeloze morgen toch fijn.


Herkenbaar? Als ik eens even stil sta en terugkijk naar mijn spiegelbeeld moet ik toegeven dat van de meeste tactieken maar bar weinig terecht komt. Weemoedig kijk ik haar aan en vraag ik mij af: “Wat is er gebeurd met mijn leven? Wat waren mijn voornemens? Waar is dat meisje met al die dromen gebleven?”


Ik niet!

Wat weet ik het nog goed. Het moment waarop ik mijzelf voornam nooit het gevecht met de kilo’s aan te gaan. Ik zal nooit te dik worden. Oeps!


Jaren heb ik mijn moeder zien worstelen met dat gewicht. Zelf had ik al jaren een gezworen vijand: Groenten!


Eten is iets geluk makends en frustrerends, gewikkeld in dezelfde verpakking. Zonder eten gaan we dood. We hebben het nodig. Aan de andere kant kan het ons ziek maken. Het is vinden naar een balans waarin het één het ander niet overheerst. Ik vind dat lastig, terwijl ik er geen probleem van wilde maken. Wat is er gebeurd?


Moedertje

Ik zou nooit mijn werk opgeven! Ik wilde studeren, carrière maken, zelfstandig zijn en de wereld zien. Ik wilde een eigen huis in de stad met mijn eigen Suzuki Jimny (Ja, je kunt dromen hebben..), een hond en al zingend met de motor de wereld verkennen. En nu ben ik fulltime moeder, zonder werk, zonder auto, zonder motor en met twee katten en twee konijnen. Wat is er gebeurd?


Bart steunt mij in alles! Of ik thuisblijf, voor mijzelf wil beginnen, voor een baas wil werken of een andere studie doen. “Doe wat je gelukkig maakt!” Dat is heel fijn en toch heb ik soms een gevoel van falen.

Wat is er gebeurd met al die dromen die ik had? Alles wat ik ooit had gezworen niet te doen, is toch gebeurd? Hoe komt dat? En belangrijker nog: Is dat erg?

Laat los

Het antwoord is: “Nee, dat is niet erg!” Want ik heb gestudeerd. Ik heb keihard gewerkt. Ik heb gereisd op de motor. Ik heb gedanst, gefeest en ’s morgens de zon weer zien opkomen. Ik heb gesport, gemusiceerd en wat nog meer. Maar wat ik nooit had gedacht ooit te doen is moeder worden! Ik dacht dat al die andere dingen belangrijk waren en dat zijn ze ook geweest. Op al die verschillende opleidingen heb ik vele talenten mogen uitproberen en ontwikkeld. Muziek heeft mij een uitlaatklep gegeven en een passie voor het leven. De reizen hebben herinneringen opgeleverd en een besef dat het thuis helemaal niet zo slecht is. Ik heb mijn grenzen in de sport meerdere malen verlegd en aan mijzelf bewezen dat ik meer kan dan dat ik zelf durf te geloven. Al deze ervaringen hebben mij gemaakt tot wie ik nu ben, lijntjes en al.


Transitie

Het leven is een continue transitie. Het is goed om soms even terug te kijken naar waar je vandaan bent gekomen. Het bezorgt mij inspiratie en nieuwe doelen en ik probeer het goede te behouden. Het laat mij zien hoe sterk ik ben en wat ik allemaal aankan.


Wat er is gebeurd? Ik ben getransformeerd. Ik heb niets opgegeven. Ik ben een betere en wijzere versie van mijzelf geworden.

Ik ben een moeder. Ik zou bijna zeggen: “Eindelijk volwassenen”. Voor het moederschap ben ik blij dat ik zoveel heb mogen ervaren, want van alles wat ik ooit heb gedaan is moeder mogen worden het allerengste, allermoedigste en het allermooiste wat ik ooit heb mogen meemaken. Dat had ik nooit kunnen dromen, want dat moet je eerst zelf ondervinden.


Bedankt voor het lezen.

Heb je zelf een verhaal of een reactie op deze? Laat het vooral weten.


Abonneer je op de nieuwsbrief en lees als eerste de nieuwste mama-verhalen.


Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

49 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven