• Kim Kruit

Wat word je groot

Soms heb ik van die momenten van bewustwording. Dan realiseer ik mij opeens hoeveel groter mijn Noa is. Dat ze alweer zoveel meer kan. Wauw!


Baby, dreumes, peuter

De tijd lijkt bij het krijgen van kinderen veel sneller te gaan, tegelijkertijd lijken sommige dingen alweer eeuwen geleden. Wanneer ik terugdenk aan Noa´s babytijd bijvoorbeeld. Dat lijkt alweer zo lang geleden. Toch is ze nog maar 2 jaar en 4 maanden bij ons. Dat is op een mensenleven toch niks?


Hoe kleiner de kinderen hoe sneller de veranderingen. Je hoeft maar even met je ogen te knipperen en er is alweer iets veranderd. Ik ben jaren actief met kinderen bezig en toch verbaast mij het steeds weer hoe deze kleine wezentjes als kleine sponzen alles in zich opnemen.


Social media

Wat ik leuk vind aan social media is dat je soms herinneringen krijgt van een jaar of meer geleden. Dan zie je helemaal hoe snel de tijd gaat. Van de week kreeg ik een herinnering van een jaar geleden. Noa en ik waren een boekje aan het lezen en mijn kleine dreumes begon net met praten. Toen pas realiseerde ik mij hoeveel ze eigenlijk al kan.


Trots

 • Ze eet zonder slab en met een vork en lepel

 • Ze probeert haar eigen brood te smeren

 • Ze praat de oren van mijn hoofd

 • Het traphekje staat nu vaker open dan dicht

 • Ze kan zelfstandig op haar triptrap stoeltje klimmen

 • Ze plast op het potje

 • Ze trekt zelf haar jas aan (nog wel even helpen met de rits)

 • Ze helpt met opruimen en tafel dekken

 • Ze slaapt onder een deken in plaats van in haar slaapzak


Kortom ze rent, springt, klimt en speelt met sprongen haar ontwikkeling door. Bij elke mijlpaal ben ik zo trots als een pauw. Net als elke andere ouder. Toch blijft het elke keer speciaal. Mijn klein wondertje is een groot klein mensje geworden.


Geheugen foto

Telkens wanneer ik opmerk dat ze weer zoveel meer kan, maak ik een geheugen foto. Een moment dat ik even stil sta en (b)verwonder. De tijd gaat al zo snel, het zou zonde zijn om bijzondere momenten te missen. Ze komen namelijk nooit meer terug. We gaan alleen maar verder vooruit en dat is schitterend mooi. Geniet van dat kleine mensje.


Sta jij vandaag even stil? Waar verwonder jij je over? Welke mijlpalen hebben jouw kind(eren) al bereikt?

Bedankt voor het lezen.


Volg je mij al op facebook en instagram?


Of abonneer je op de nieuwsbrief en lees als eerste de nieuwste mama-verhalen.

10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

De Herfstdraad 14

3823 CS Amersfoort ​

Tel: +316 51 84 69 09​

info@lifestyle-lagom.com

 • Facebook - Black Circle
 • Black Instagram Icon

© 2021 by Lagom Lifestyle