• Kim Kruit

Werkende thuis moeder

‘Het zal mij benieuwen hoelang het duurt voordat ze weer met wat komt.”


Stilzitten

Bart, mijn man, kent mij soms beter dan ik mijzelf. Ik kan inderdaad niet stilzitten. Het idee om thuis te blijven voor Noa voelt nog steeds super goed. Ik geniet elke dag van die kleine en ik ben blij dat ik er voor haar ben als ze mij nodig heeft. We zijn nu bijna 10 maanden verder sinds de geboorte van Noa en ik heb alweer een nieuw project op mij genomen. Even helemaal ergens anders mee bezig zijn is heel fijn. Iets voor mijzelf. In de tijd dat het mij uitkomt. Zonder verplichtingen. Maar hoe hou je die balans.


Bloggen

Het makkelijkste is werken online. Ik vond het al leuk om mijn ervaringen met Noa op te gaan schrijven. Een soort online dagboek. Daarnaast hoop ik dat het anderen ook inspireert of herkenning geeft. Ondanks dat ieder kindje zijn eigen karaktertrekken heeft, is er ook veel overlap. We hoeven niet alles opnieuw uit te vinden en ik vind het zelf soms heel prettig te lezen dat andere kersverse moeders tegen dezelfde onzekerheden aanlopen.

Het bloggen gaat goed. Ik kan rustig even een half uurtje, als ik geluk heb een uurtje, in de ochtend schrijven als Noa ligt te slapen. Kopje koffie erbij. Even me-time.


Mensen helpen

En toen was daar Bart. Hij had een collega met te veel hooi op zijn vork. Hij wist niet welke kant hij op moest en zocht handvaten om weer op het juiste spoor te komen. Ik had het coaching samen met het masseren even naar de achtergrond geplaatst. Ik wilde mij even helemaal richten op mijn gezin. Na het horen van het hele verhaal wist ik wel dat ik het niet kon laten. Mensen ondersteunen, coachen, samen dromen verwezenlijken is waar ik goed in ben en waar mijn passie ligt. Ik ben het gesprek aangegaan en daar is natuurlijk een coaching traject uitgestroomd. Superleuk! Zeker als iemand gemotiveerd is om zelf aan de slag te gaan.


E-coaching

Een mooi moment om eens te experimenteren met e-coaching of online coaching. Net als Bart is zijn collega veel onderweg. In Nederland en in het buitenland. Een geslaagd coaching project vraagt om stabiliteit en regelmaat. Ik adviseer altijd om de eerste paar sessies elke week langs te komen. De motivatie is nog hoog en er gebeurt in de eerste weken van het proces altijd een hoop. Als je veel reist is dat natuurlijk moeilijk. Via Skype hebben we leuke sessies gehad. Ik vind het belangrijk om iemand persoonlijk te zien. Non-verbaal zegt iemand vaak meer dan alleen met zijn woorden. Het is daarnaast ook makkelijker te combineren met de zorg voor Noa. Ik ben weer actief als coach al is het online. Ik heb mijn website er inmiddels al op aangepast. Ik werk met een enkele coachee per keer zodat het behapbaar blijft en ik tijd genoeg over hou voor mijn gezin.


Time-management

Al met al vraagt het om een stukje extra time-management. Noa bepaalt uiteindelijk. Ik kan er niet altijd vanuit gaan dat ze slaapt op de momenten dat ze zou moeten slapen. Mijn prioriteit ligt dus ook bij haar. Gelukkig heb ik geweldige steun aan Bart. Toch zal ik moeten uitkijken dat we niet weer een overvolle agenda krijgen zodat er geen tijd meer is voor elkaar. Hoe doe je dat?

  • Met elkaar één agenda beheren. Alles afspraken bij elkaar voor een duidelijk overzicht.

  • Stel je prioriteiten: Familie, gezonden voeding, slaap en regelmatig bewegen gaan altijd voor werk.

  • Bloktijd in je agenda, zodat je tijd overhoudt.

  • Blijf met elkaar in gesprek. Evalueer en maak een plan over wat acceptabel is.

  • Verdeel werkzaamheden bijvoorbeeld boodschappen en huishoudelijke taken.

Heb je zelf leuke anekdotes? Ik lees ze met plezier.


Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven