• Kim Kruit

Zeepkruit

Hoe combineer ik de liefde voor mijn gezin met mijn passie voor opruimen? Ik ga er gewoon over schrijven.


Moeten en willen

Wanneer ik niet lekker in mijn vel zit ga ik opruimen. Misschien niet het eerste waar je aan denkt. Het werkt voor mij heel zen. Vanuit het Feng Shui zeggen ze dat je nieuwe energie krijgt als je 27 dingen in huis verplaatst. Het werkt als een trein. Uit je hoofd en iets doen met je handen. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Ik geloof daar echt in. Na mijn burn-out ben ik langzaamaan gaan opruimen. Ik kwam erachter dat ik bezig bleef met spullen verplaatsen. Daarna kwam het ontspullen of minimaliseren. Het was een verademing. Allerlei dingen waar ik niet meer over na hoefde te denken. Waar de meeste steeds groter gaan wonen omdat ze geen plek meer hebben, hebben wij ruimte over. Heerlijk! Het was een echte verademing. Ondertussen heb ik Bart ook aangestoken met het virus. Hij is soms nog fanatieker dan ik.


Het gaat erom dat wij nu minder klusjes hebben en dus tijd over hebben om dingen te ondernemen. Natuurlijk ontkom je er nooit helemaal aan. Klusjes blijven er altijd wel, maar er is wel een verschil gekomen in de klusjes die “moeten” en de klusjes die we “willen”. Een kapotte fiets is een “moet klusje” want anders kunnen we hem niet meer gebruiken. Een andere lamp ophangen is een voorbeeld van een “wil klusje”. We hebben lampen. We hebben dus geen andere lamp nodig. Zo houden we tijd en geld over voor de dingen die echt belangrijk zijn. Tijd en ervaringen zijn namelijk niet te koop.


Zeepkruit

Ik hoop anderen te gaan inspireren met deze blog. Ik wil graag tips delen zodat iedereen aan de slag kan gaan. Mocht je dat willen natuurlijk. Ik richt mij met name op gezinnen. Wij zijn sinds een jaar trotse ouders van Noa en ik ben erachter gekomen dat daar een nieuwe uitdaging bij komt. Wat heb je nu echt nodig? Hoe hou je het simpel? En is al dat speelgoed wel verstandig? Maar natuurlijk kan iedereen zijn tips eruit halen.

Ik heb het bewust over opruimen. Dat is iets anders dan schoonmaken. Al komen er heus wel wat schoonmaak tips voorbij. Streven naar perfectie mag, maar ik realiseer mij dat dit nooit haalbaar is. Een huis is om te leven en opruimen is een cyclisch proces. Het is dagelijks een “rommeltje” omdat ik graag kook, in de tuin werk of speel met Noa. Spullen dienen gebruikt te worden, gewaardeerd en een eigen plek te krijgen. Uiteindelijk draait het hierbij ook om balans. Niet te veel, niet te weinig. Precies genoeg. Lagom dus.


Moeder aarde

Als we ergens goed voor dienen te zorgen, dan is het onze aarde. We hebben er één en deze moeder is prachtig. Omdat ik voor Noa wil dat zij en misschien haar kinderen kunnen genieten van deze bijzondere plek let ik veel op duurzaamheid, biologisch en ecologisch verantwoord. Ik heb daar al heel wat zoek-uurtjes in zitten en ik wil daarom deze tips graag delen. Voor alles geldt: Ik heb geen aandelen, contracten of andere overeenkomsten met producten of verkopers. Ik prijs ze aan omdat ze voor ons werken!


Hulpvraag

Soms weet je niet waar je moet beginnen of heb je al van alles geprobeerd en lijkt niets te werken. Wil je dat ik met je meedenk? Heb je wat hulp nodig? Ik werk ook als e-coach. Via email of skype kan ik je ondersteunen.

Neem anders ook eens een kijkje op mijn site lifestyle-lagom.com


Heb je zelf leuke anekdotes of extra tips? Een onderwerp waar je graag meer over wilt weten? Laat van je horen. Ik lees ze met plezier.


Taalvoutje ontdekt? Laat het mij weten.

34 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven